Sport.be

Wielrennen

Twijfelende Vos wil kers op de taart

26.09.2014 | Jesse Broekx

Belga

Marianne Vos kan in Ponferrada al haar vierde wereldtitel pakken. De derde op rij. In de ploegentijdrit moest ze haar ploegmaats echter laten rijden. "Ik twijfel aan mezelf", geeft de Nederlandse topfavoriete toe.

Ze is de koningin van het wielrennen. De vrouw uit 's Hertogenbosch pakte in 2012 (Valkenburg) en 2013 (Firenze) de regenboogtrui. Die mocht Vos in 2006 (Salzburg) al een eerste keer aantrekken. Het maakt haar in Ponferrada torenhoog favoriet.

"De spanning stijgt, maar het scheelt wel dat ik daarmee om kan gaan. Ondanks al die titels heb ik echt weer zin om het te laten zien", vertelt ze aan NU.nl. Toch lijkt de Nederlandse niet in supervorm. In de ploegentijdrit liet ze haar ploegmaats rijden. "Natuurlijk is het moment van lossen niet leuk en twijfel ik dan aan mezelf, maar ik heb het eerder meegemaakt. Een mindere dag betekent niets voor de week daarna", reageerde ze meteen.

Vos beseft wel dat het niet makkelijk zal worden om voor de derde keer op rij de wereldtitel te pakken. "Het is niet vanzelfsprekend dat ik weer wereldkampioen word. Het kan ook zomaar een keer niet lukken."

Nederland zag met van Vleuten en van der Breggen twee schaduwkopmannen uitvallen. "Het is met name voor hen vervelend. Ze waren allebei in supervorm en echt in staat om voor de titel te rijden", jammert Vos. "De tactiek zal alleen niet zoveel veranderen, behalve dat er andere pionnen staan in de finale. Andere landen zullen op ons blijven letten, maar dat zijn we gewend."

Volgens Vos zijn vooral de Britse Armitstead en de Zweedse Johansson de belangrijkst uitdagers. "Amerika en Italië zijn erg sterk en willen ook kampioen worden. Het kan best weleens een interessante koers worden wat dat betreft."

Of ze nu wereldkampioen wordt of niet, het jaar van Vos is al geslaagd met eindzeges in de Ronde van Italië, La Course en The Women's Tour. "De wereldtitel zou de kers op de taart zijn."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer