Sport.be

Wielrennen

'Knap van Lenny Druyts'

26.09.2014 | Jesse Broekx

Belga

Bondscoach Laurence Melys van de dames junioren toonde zich na afloop van het WK tevreden. Saartje Vandenbroucke spurtte in Ponferrada naar een negende plaats, Lenny Druyts werd zestiende. "Een plek in de top 10 is een mooie prestatie voor onze meisjes", stelde de bondscoach.

"Vooral voor Lenny Druyts is die 16de stek toch een knappe prestatie", meende ze. "Zij is eerstejaarsjuniore en doet hier, op een lastig parcours, tot het einde mee. In de sprint raakte ze in die laatste bocht een beetje ingesloten. Gebeurt dat niet, dan was ze misschien nog dichter geƫindigd. Dit was voor haar een goed leerproces."

Ook Druyts zelf toonde zich na de finish tevreden. "Ik wilde echt mee vooraan rijden", stelde ze na afloop. "De eerste twee rondes lag het tempo niet zo hoog, daarna werd het wel lastig. Dan heb ik op de tanden moeten bijten. Op dat klimmetje gingen die twee er vandoor, maar alles kwam daarna gelukkig weer samen. Zelf had ik een beetje schrik in die afdaling en nam ik geen risico's. Ik zat dus niet helemaal mee vooraan en in die laatste bocht raakte ik ingesloten waardoor ik niet kon sprinten. Nu goed, mijn doel was top 20 en ik word 16de. Daar ben ik blij mee."

Vandenbroucke finishte op een negende stek. "Eigenlijk was vooraf afgesproken dat ik in de sprint Lenny zou bijstaan", vertelt ze, "want zij is op zo'n aankomst sneller dan ik. Helaas raakten we elkaar kwijt in het slot, dus dan heb ik het maar zelf geprobeerd. Ik ben supertevreden. Dit is een resultaat waar ik vooraf voor zou getekend hebben."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer