Sport.be

Wielrennen

BMC levert meeste renners in Ponferrada

26.09.2014 | Jesse Broekx

Belga

Zondag starten 203 mannen aan hun WK in Ponferrada. Zij rijden voor 51* verschillende ploegen. Van alle teams is BMC is het beste vertegenwoordigd. Goed nieuws voor Philippe Gilbert?

Ze zijn zondag met 203 renners, komende uit 44 landen. Elf van hen mogen het maximum van negen renners laten starten in Ponferrada. In het totaal zijn er 51* vertegenwoordigd. BMC stuurt de meest renners. Naast Gilbert, Hermans en Van Avermaet rijden er straks nog 10 BMC'ers mee.

De Amerikaans-Zwitserse ploeg houdt zo nipt Sky af. De ploeg van Wiggins heeft 12 jongens in koers. Froome is één van hen. Ook Garmin-Sharp en Tinkoff-Saxo doen het niet slechts met elf renners.

Van de Belgische teams is Omega Pharma-Quick.Step het beste vertegenwoordig. Met onder anderen Boonen, Bakelants en Uran rijden er negen renners van de ploeg van Lefevere mee. Lotto-Belisol doet niet veel onder met zes stuks.

Van de WorldTour-teams zijn FDJ.fr en Europcar met beiden drie renners het slechtste vertegenwoordigd. Het Oekraïense Kolss Cycling Team heeft vijf jongens rondrijden in Ponferrada en is daarmee het beste vertegenwoordigd onder de niet-WorldTourploegen.

* Sommige exotische renners hebben geen ploeg of deze is niet terug te vinden.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer