Sport.be

Wielrennen

Benoot: 'Podium was mogelijk'

26.09.2014 | Gert-Jan Weyters

Belga

Gentenaar Tiesj Benoot sprintte in Ponferrada naar een knappe vierde plaats in de wegrit voor beloften. Net niet dus voor de renner die volgend jaar prof wordt bij Lotto Belisol. "Dat is jammer", stelde hij na afloop. "Het podium had er wel ingezeten."

De Belgen toonden zich in Ponferrada. Toen een groepje met favorieten wegreed, sloten ook Dylan Teuns en Loïc Vliegen knap mee vooraan aan, maar onder impuls van het Australische team, dat mikte op de sprint met Caleb Ewan, kwam alles weer samen. Uiteindelijk was het Bystrom die met een sterke aanval op de slotklim voorop bleef. In de sprint om zilver was het uiteindelijk Ewan die de sterkste bleek en viel Benoot met een vierde plaats net naast het podium.

"Vooraf had ik daar voor getekend", aldus Benoot, "maar nu is het wel wat zuur. Als je ziet van hoe ver ik mijn sprint nog moet inzetten, van de tiende plaats in de laatste bocht, dan had een podiumplaats er wel ingezeten. De overwinning was buiten schot maar het podium wel. Op een WK moet je een beetje geluk hebben. Ik denk dat we tactisch wel een sterke wedstrijd gereden hebben met de ploeg, maar het mocht net niet zijn. Het resultaat kon misschien beter voor onze selectie, maar over onze wedstrijd zelf kunnen we tevreden zijn. We hebben een mooie koers gereden."

Al bij al bleek Benoot niet te zwaar ontgoocheld. "Met Bystrom wint de sterkste", gaf hij toe. "Als je op die klim kan wegrijden en voorop blijven, dan verdien je die regenboogtrui. Al denk ik wel dat het bij de profs moeilijker zal zijn om daar weg te rijden. Dat is nog een niveau hoger."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer