Sport.be

Wielrennen

Bomans: 'Reken op gezond verstand van mijn renners'

26.09.2014 | Gert-Jan Weyters

Belga

Bondscoach Carlo Bomans kan op het WK wielrennen in Ponferrada beroep doen op een homogene, sterke groep renners. Zonder uitgesproken kopman, maar wel met drie leiders en nog enkele schaduwkopmannen.

Of die renners zondag allemaal op één lijn zullen koersen is nog maar zeer de vraag. "Zaterdagavond zitten we met iedereen aan tafel", aldus de bondscoach. "Dan gaan we goede afspraken maken." De bondscoach vreest niet voor een horrorscenario aan de finish waarbij Greg Van Avermaet aan de ene kant spurt en Tom Boonen aan de andere kant. "Ik denk niet dat zo'n situatie zich zal voordoen", maakt hij zich sterk. "Ieder jaar wordt er veel gezegd en geschreven over een selectie, maar ik ga net zoals andere jaren uit van het gezond verstand van mijn renners en de bereidwilligheid die ze aan de dag willen leggen voor de ploeg".

"We hebben in de breedte een sterke ploeg en trekken met drie leiders naar de start. Daarnaast zijn er schaduwkopmannen. Het is natuurlijk gemakkelijker als er vooraf iemand met kop en schouders bovenuit steekt, zoals in Valkenburg, maar dat is nu niet het geval. Dus hanteren we een andere aanpak. Zaterdagavond maken we afspraken en in de wedstrijd zelf zijn het de renners die de beslissing moeten nemen. Ik weet bijvoorbeeld niet hoe Tom zich zal voelen in de koers. Dat moet hij laten weten aan zijn ploegmaats. En dat geldt voor iedereen: de renners moeten met elkaar praten en ik heb er vertrouwen in dat ze dat zullen doen."

De bondscoach heeft zijn selectie nog niet aan het werk gezien. "Ik was er niet bij op trainingen", zegt hij, "ik weet niet hoe sterk ze zijn, maar ik heb met elk van hen al gesprekken gevoerd. En zaterdagavond volgt dan het finale gesprek."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer