Sport.be

Wielrennen

Goud voor Duitsland, Belgische junioren buiten top 10

27.09.2014 | Kersten Steurbaut

Belga

België blijft op het WK in Ponferrada ook na de wegrit bij de jongens junioren zonder eremetaal. De Duitser Jonas Bokeloh veroverde de regenboogtrui.

Net zoals bij de beloften vrijdag zorgden de junioren heren voor een aantrekkelijke wedstrijd. Niemand slaagde er evenwel in voorop te blijven. In de laatste ronde waagde de Italiaan Conchi op tien km van de finish zijn kans. Hij kreeg het gezelschap van twee andere renners, maar de Italiaan kwam ten val in de afdaling.

Daarna kregen we enkele nieuwe aanvallen, en op de slotklim gingen 7 renners er vandoor. Vijf van hen werden snel bij de lurven gevat, maar de Zwitser Gino Maeder en de Rus Stepan Kurianov gooiden zich naar beneden in de afdaling en trapten stevig door op het vlakke stuk richting finish. Zonder succes evenwel, want zo'n 400 meter voor de streep werden ze voorbijgesneld door een uitgedund peloton.

In die sprint organiseerden de Belgen zich, met vier man sterk, om hun kopman vooraan te krijgen, maar Emiel Planckaert kwam iets te vroeg aan kop en ook Jordi Warlop viel te snel stil in de sprint. Warlop, eerder dit jaar goed voor zilver op het EK, strandde als beste Belg op de elfde plaats.

In de sprint toonde de Bokeloh zich de snelste voor Koelikovski en Lenderink. Het is voor de Duitsers de vierde medaille op dit WK. Eerder veroverden ze goud met Lisa Brennauer in het tijdrijden bij de vrouwen elite, goud ook voor junior Lennard Kämna in het tijdrijden en zilver voor Tony Martin.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer