Sport.be

Wielrennen

'Mooie ereplaats zat er in'

27.09.2014 | Kobe Karpa

Belga

Na afloop van het WK wielrennen voor junioren heerste er gemengde gevoelens in het Belgische kamp. Warlop toonde zich tevreden met zijn elfde plaats, volgens Leysen zat er meer in.

Beste Belg werd Jordi Warlop op een elfde plaats. De zilveren medaille van het jongste Europese kampioenschap was daar best tevreden mee. "Ik ben niet ontgoocheld", sprak hij na afloop. "Ik ben zeer tevreden."

Warlop was vooral blij dat hij er op het eind nog bij was. "Het was een heel zware koers", zegt hij. "Die lange klim weegt wel door na een aantal passages en op die korte klim kreeg ik krampen omdat je die oprijdt met een grote versnelling."

Eens voorbij de top probeerden de Belgen zich te organiseren voor de sprint. "We voelden allemaal op de laatste klim dat Emiel Planckaert nog de snelste was", stelde Senne Leysen. "Daarom zouden wij voor hem de sprint aantrekken. Dat lukte heel goed, tot op 400 meter van de finish."

Maar de ervaring ontbrak in de laatste meters. "Toen begonnen ze opeens hard te kwakken, raakten we ingesloten en moest Emiel zijn sprint iets te snel aangaan. Hij wordt dan dertiende. Dat is wel spijtig, want er zat een mooie ereplaats in. Maar goed: we moeten niet ontgoocheld zijn. We hebben een mooie wedstrijd gereden met de Belgen."

Warlop finishte onbedoeld nog voor Planckaert. "Ze riepen inderdaad Emiels naam", beaamde hij, "maar op het eind was het zo moeilijk om alles nog te organiseren. We probeerden wel, maar Emiel kwam iets te vroeg op kop. Ik ben nu elfde en daar kan ik mee leven."

BOMANS: 'JONGENS HEBBEN ZICH GETOOND'

Bondscoach Carlo Bomans was na afloop van het WK tevreden over zijn junioren. "Mijn jongens hebben zich getoond", stelde hij. "Alleen jammer dat het op het eind fout loopt in de sprint." De bondscoach, die de wedstrijd niet goed had kunnen bekijken vanuit de wagen door technische problemen, was tevreden met de wedstrijd van zijn junioren. "Jordi en Emiel zaten goed vooraan in de slotronde en koersten zeer aandachtig", zegt hij. "Uiteindelijk komt het dan tot een sprint en zijn we nog met vier landgenoten vooraan. In die sprint loopt het blijkbaar mis. Dat is niet onlogisch omdat mijn jongens niet gewend zijn om vaak samen de sprint met elkaar te oefenen en rijden."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer