Sport.be

Wielrennen

Ferrand-Prevot spurt naar wereldtitel

27.09.2014 | Kobe Karpa

Belga

De regenboograce bij de vrouwen in Ponferrada werd beslist in de spurt. De Francaise Pauline Ferrand-Prevot haalde het. Een zware crash halveerde de Belgische selectie in de tweede ronde.

Ferrand-Prévot was na 127,4 km erg nipt de snelste van een kopgroep van een tiental rensters. Het zilver was voor de Duitse Lisa Brennauer, de Zweedse Emma Johansson legde beslag op het brons.

Beste Belgische werd Sofie De Vuyst op een 27e plaats (+0:47). Ferrand-Prévot volgt op de erelijst de Nederlandse Marianne Vos op. Die spurtte mee voor de wereldtitel, maar kwam tekort en werd tiende.

BELGEN SLACHTOFFER VAN VALPARTIJ

Op het einde van de tweede ronde van het WK wielrennen bij de dames, werd het peloton opgeschrikt na een zware val. Drie Belgen waren betrokken en moesten opgeven.

De valpartij gebeurde in de afdaling op het eind van de tweede ronde, na zo'n 34 km. Het was een Noorse renster die als eerste viel en daarna smakte de ene na de andere renster tegen de grond.

Daarbij kwamen ook drie landgenotes ten val: Ann-Sophie Duyck, vijfde in de tijdrit eerder deze week, Annelies Van Doorslaer en Jessie Daams. De meisjes reden nog verder, maar staakten de wedstrijd bij de passage aan de finish, zo'n twee km verderop van de plaats van de valpartij. Uit voorzorg werd het trio overgebracht naar het ziekenhuis, maar na onderzoek blijkt dat geen van hen breuken of zware blessures heeft opgelopen.

Eerder zaterdag kwam ook junior Steff Cras ten val in de eerste ronde van de wegrit. Ook hij werd overgebracht naar het ziekenhuis, maar daar stelde men alleen schaafwonden vast. Hij is intussen terug in het hotel.


Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer