Sport.be

Wielrennen

Van Avermaet: 'Onszelf niets verwijten'

28.09.2014 | Niels Rouvrois

Belga

De Belgen hebben er een sterk WK opzitten. De manschappen van Carlo Bomans reden goed in blok, waren constant aanwezig en streden tot op de meet voor de titel. Greg Van Avermaet was er met een vijfde plaats het dichtst bij.

"Tja, dat is jammer", zucht Van Avermaet. "De overwinning was weg, maar ik had wel graag op het podium gestaan. Ik denk dat we een perfect WK hebben gereden. In elke belangrijke ontsnapping hadden we iemand mee en in de laatste ronde kwam echt iedereen nog helpen om Phil (Gilbert) en mij goed af te zetten aan de slotklim."

"Op die klim moest ik tot mijn verbazing even een gaatje laten, maar ik kwam er wel nog bij op de top. We waren als enige land met twee renners voorop en dan kan je jezelf weinig verwijten. Phil heeft super voor me gewerkt terwijl ik me spaarde voor de sprint. We hebben er alles aan gedaan om Kwiatkowski terug te pakken, maar hij was sterk. Dan was het sprinten om een ereplaats, maar Valverde hield me op 200 meter van de meet op in de sprint. Ik kon niet doorsprinten en dat kost me een podiumplaats. Dat is jammer."

GILBERT: 'DUBBEL GEPLOOID VOOR GREG'

Philippe Gilbert stelde zich in de slotfase volledig ten dienste van Van Avermaet. "We hebben met de ploeg een mooie collectieve prestatie neergezet", klonk het. "Tot op het eind deden we mee. Toen ik na de klim zag dat Greg er nog bij was, moest er niet gepraat worden. Hij is snel aan de meet. Ik zou voor hem rijden, dat was vooraf ook afgesproken. Dus ik plooide me dubbel."

"Ik wist dat ik goed was. Er was kritiek, maar ik heb daar een beetje van geprofiteerd. Het was niet aan mij om dat tegen te spreken en bovendien zorgde het er voor dat er minder naar mij gekeken werd en ik geen topfavoriet was. Aan de bondscoach en de ploegmaats heb ik wel gezegd dat ik me goed voelde."

BOONEN: 'TE LASTIG VOOR MIJ'
Tom Boonen
had vrij snel door dat het WK iets te lastig was voor hem. "Ik wist vooraf dat het op de limiet zou zijn. Ik reed vandaag niet slecht, maar ik had ook niet dat super goede gevoel. Het parcours was voor mij een maatje te groot. Dus op een ronde of vier van het einde ben ben ik naar Greg gegaan en heb ik hem gezegd dat het voor hem was."

"We mogen niet klagen", vindt Boonen. "We hebben met de Belgen een heel goede koers gereden, we hadden één van de sterkste ploegen vandaag. En op het eind wint volgens mij de beste. Kijk, we hebben twee wereldkampioenen de laatste tien jaar in ons rangen. Zoek de landen maar eens op die dat kunnen zeggen."

BAKELANTS: 'VOELDE ME NIET GOED'
Jan Bakelants eindigde op een 48ste plaats en had niet zijn beste dag. "Ik voelde me de hele dag niet goed. Dat is jammer, maar ik denk dat ik ziek aan het worden ben. Ik wist het al bij de start. Ik reed zonder overschot rond. Gelukkig werd er niet te hard gereden, anders had ik al veel sneller moeten afhaken. Nu moest ik pas op de laatste klim passen."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer