Sport.be

Wielrennen

Kwiatkowski: 'Voor mijn verloofde, mijn familie en Polen'

28.09.2014 | Niels Rouvrois

Belga

Kwiatkowski kon nauwelijks geloven dat hij op zijn 24ste de wereldtitel mag bijschrijven op zijn palmares. "Dit is een heerlijk gevoel. Ik draag deze titel op aan mijn verloofde Agata, mijn familie en Polen."

Kwiatkowski verraste de topfavorieten in de finale door voor de laatste klim aan te vallen in de afdaling. "Met de regen was het mogelijk om alleen te finishen. Ik heb tijdens de afdaling mijn aanval geplaatst omdat ik wist dat er op de laatste klim geen grote verschillen gemaakt konden worden. Toen ik met enkele seconden voorsprong bovenkwam, wist ik dat het speelbaar was. Ik dacht aan de Noor (Bystrom) die zo bij de beloften won."

Opvallend: richting finale namen de Polen de koers plots even in handen. Een signaal dat Kwiatkowski er zin in had. "Ik moet mijn ploegmaats bedanken. Zij hebben enorm veel werk opgeknapt. Ik voelde me super bij het ingaan van de slotronde en wist dat ik risico's moest nemen om te kunnen winnen. Het is een heerlijk gevoel om op deze manier te kunnen winnen. De andere favorieten hebben veel te veel gerekend."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer