Sport.be

Wielrennen

Gerrans: 'Wilde huilen na de finish'

28.09.2014 | Filip Cleeren

Belga

Topfavoriet Simon Gerrans moet zondag op het WK in Ponferrada vrede nemen met een zilveren medaille. "Meteen na de finish was ik ontgoocheld over de gemiste kans", vertelt hij.

"Ik had veel zin om te huilen, want ik was er heel dicht bij." Veel kansen voor Gerrans zullen er wellicht niet meer komen. De 34-jarige Australiƫr verkeerde de voorbije weken in topvorm, maar strandde met een zilveren medaille op de meest ondankbare plaats.

"Ik heb Kwiatkowski niet zien vertrekken", moest hij toegeven. "Zodra ik wist hoe ver hij al was, besefte ik dat het moeilijk zou worden. Hij zette aan op het juiste moment en sloeg een mooi gaatje, maar goed: hij was duidelijk de sterkste en is de terechte winnaar."

Alejandro Valverde
mocht met Gerrans en Kwiatkowski mee op het podium. De Spanjaard stond daar al voor de zesde keer op een WK, maar nog nooit  op de hoogste trede. "En toch ben ik enorm blij dat ik voor het thuispubliek een derde plaats heb behaald", aldus de Movistar-renner.

"De hellingen waren misschien niet steil genoeg voor ons, maar we hebben er alles aan gedaan om zo dicht mogelijk te eindigen. Als je de enorme tegenstand bekijkt, hebben we hier zeker ons mannetje gestaan."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer