Sport.be

Wielrennen

Groenewegen wint hectische eerste rit in Parijs-Nice (VIDEO)

10.03.2019 | Laurens Van Heuverswijn

Belga

Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma) heeft in Saint-Germain-en-Laye de eerste etappe van Parijs-Nice gewonnen. De Nederlander won de sprint van een uitgedund peloton na een bijzonder snel verreden rit.

Groenewegen haalde het net voor de Australiër Caleb Ewan (Lotto Soudal) en is ook de eerste leider. De Nederlander Fabio Jakobsen (Deceuninck-Quick.Step) werd derde.

Drie Fransen kleurden de waaierrit met een lange ontsnapping: Romain Combaud (Delko Marseille), Damien Gaudin (Direct Energie) en Amaël Moinard (Arkea Samsic). Zij vielen kort na de start aan en zongen het uit tot 40 km voor de streep. Michael Matthews (Sunweb) was toen al afgestapt. De Australiër, goed voor drie etappes en twee keer de puntentrui in Parijs-Nice, kwam eerder op de dag ten val.

Enkele favorieten en outsiders voor het algemeen klassement konden zich door het gebeuk tegen de wind niet handhaven in het eerste deel van het peloton. titelverdediger Marc Soler, Jon Izagirre, Fabio Aru, Domenico Pozzovivo en de Colombianen Lopez, Martinez en Chaves zouden de kop van de koers nooit meer bereiken en gaven op de meet één minuut toe.

Op 2 km van de aankomst waagde Philippe Gilbert (Deceuninck-Quick.Step) een late uitval, maar ook hij kon de sprint niet ontlopen.

Maandag leggen de renners 163,5 km af tussen Les Bréviaires en Bellegarde. Het is op papier een nieuwe kans voor de sprinters. De 77ste editie van de 'Koers naar de Zon' eindigt volgende week zondag.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer