Sport.be

Wielrennen

Derde etappe van Parijs-Nice gaat naar Bennett (VIDEO)

12.03.2019 | Marnick Claes

Belga

Sam Bennett heeft de derde rit in Parijs-Nice gewonnen. De Ier van Bora-hansgrohe was de snelste in een massasprint. Caleb Ewan en Fabio Jakobsen vervolledigen het podium. Dylan Groenewegen blijft leider.

De wind speelde ook in de 200 kilometer lange rit tussen Cepoy en Moulins een hoofdrol. Alleen blies de wind in het nadeel van het peloton. In het eerste wedstrijduur van de race legde het peloton amper 31 kilometer af. Ondanks de wind vol in het gelaat konden Alessandro Fedeli en Ramunas Navardauskas van Delko Marseille Provence uit het peloton ontsnappen. 

Op minder dan 40 kilometer van het einde werden de twee vluchters door het peloton opgeraapt. Tien kilometer later kwam een groot deel van het pak ten val. Zo werd de vaart wat uit de koers gehaald. 

Op zes kilometer van het einde zette Team Sky opnieuw het gas open, met scheurtjes in het peloton tot gevolg, maar uiteindelijk kwam alles toch opnieuw samen en kregen we toch een massasprint. Groenewegen zat op 2 km van de meet nog in de buik van het peloton, maar werd door twee ploegmaats nog net op tijd naar voor geloodst. Dat had echter veel kracht gekost, want de Nederlander viel stil tijdens zijn eindsprint.

De timing van Sam Bennett was beter. De Ier haalde het voor de Australiër Caleb Ewan en de Nederlander Fabio Jakobsen. Edward Theuns werd met een tiende plaats de beste Belg in de daguitslag. Groenewegen blijft leider in het klassement. Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer