Sport.be

Wielrennen

Van der Poel: 'Voorlopig ziet het er allemaal goed uit' (VIDEO)

21.03.2019 | Erik Duchateau

Belga

Mathieu Van der Poel verkent donderdag met zijn team Corendon-Circus de Ronde van Vlaanderen. De Nederlander kwam woensdag zwaar ten val in de finale van Nokere Koerse, maar liep daarbij gelukkig enkel schaafwonden en kneuzingen op.

Van der Poel kwam woensdag zwaar ten val en bleef minutenlang liggen op de kasseien van de Nokereberg. Een tijdlang werd gevreesd voor zijn voorjaar, maar onderzoek in het ziekenhuis bracht goed nieuws: er werden geen breuken vastgesteld. Wel liep Van der Poel schaafwonden op over het hele lichaam en enkele fikse kneuzingen. Maar al bij al vielen de verwondingen mee en kon donderdag de voorziene verkenning van de Ronde afgewerkt worden. Dat moet een tocht worden van zo'n 120 km, met start in het tijdelijke verblijf in Zottegem, en finish in Oudenaarde.

 "We zijn gestart in Zottegem en werken eerst 12 km af vooraleer we beslissen of Mathieu verder zal rijden", aldus persverantwoordelijke Thomas Sneyers donderdagochtend. "Vlak voor de Haaghoek wordt de knoop doorgehakt." Op die Haaghoek vergezelde Mathieu Van der Poel nog steeds zijn team. "Ik ben stijf, maar de eerste 12 km vielen mee", liet hij optekenen. "Dus sowieso doen we de verkenning verder en we bekijken onderweg verder. Maar voorlopig ziet het er allemaal goed uit."

"Ik heb vandaag toch wel één en ander opgestoken en dat zal ook wel in mijn hoofd blijven hangen. De finale is lastig, maar dat was te verwachten. Ik kende de Paterberg en de Kwaremont van een jeugdwedstrijd en de Koppenberg van de cross natuurlijk, maar daarnaast waren er heel wat stroken en hellingen die ik enkel van televisie kende. Ik vond het stuk na de Koppenberg best wel pittig, dat verbaasde me. Dit was best wel nuttig, want ik koerste hier dus nog niet vaak. Het parcours van de Amstel Gold Race ken ik wel goed, daar gingen we vroeger vaak trainen met de jeugdploeg, maar dit was nieuw voor mij", besluit de Nederlander.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer