Sport.be

Wielrennen

Jolien D'hoore breekt elleboog in BeNe Ladies Tour

19.07.2019 | Ward Bollen

Belga

Jolien D'hoore is vrijdag ten val gekomen in de slotkilometer van de eerste rit in lijn van de BeNe Ladies Tour over 121,2 km tussen het Belgische Essen en het Nederlandse Roosendaal.

Christina Malling Siggaard (Virtu Cycling) was de snelste van een door een valpartij in de slotkilometer uitgedund peloton. De Nederlandse Claudia Koster werd tweede, de Italiaanse Letizia Paternoster derde. Kelly Druyts was met een vijfde plaats beste Belgische.

Voor Siggaard, in 2018 laureate van de Omloop Het Nieuwsblad, was het haar eerste zege van het seizoen. De voornaamste slachtoffers van de val waren Jolien D'hoore, Kaat Hannes en de Duitse Laura Süssemilch. D'hoore, die in maart al een sleutelbeen brak, liep daarbij een elleboogbreuk op.

De Nederlandse Amy Pieters neemt dankzij de bonificatieseconden onderweg de blauwe leiderstrui over van de Duitse Lisa Klein die nu op één seconde volgt in het algemeen klassement Ellen van Dijk, nochtans tweede in de stand, kwam niet meer aan de start van deze etappe. De Nederlandse voegde zich bij haar nationale olympische ploeg. 

Zaterdag staat er een tweeluik op het programma. Eerst is er een korte rit in lijn tussen het Nederlandse Sluis en aankomst na 89,9 kilometer in het Belgische Watervliet. In de late namiddag staat er in Watervliet nog een individuele tijdrit over 14,5 kilometer op het programma. De BeNe Ladies Tour wordt zondag afgesloten met een 112,2 kilometer lange rit met start en aankomst in Zelzate.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer