Sport.be

Wielrennen

Wiggins: 'Wat Alaphilippe doet is geleden van Merckx'

22.07.2019 | Michaël Michiels

Belga

Sir Bradley Wiggins volgt de Tour de France als analist op de motor voor Eurosport. De ex-Tourwinnaar schat de kansen van gele trui Julian Alaphilippe hoog in. "Nu hij de tweede Pyreneeënetappe overleefd heeft zie ik hem in staat deze Tour te winnen. Wat hij doet is al geleden van Eddy Merckx."

De Tour de France is een rondtrekkend circus, waarvan Julian Alaphilippe nu al twee weken de hoofdact is. De renner van Deceuninck-Quick Step verbaast iedereen, inclusief zichzelf. Elf dagen al zit de nieuwe Franse chouchou in het geel, maar houdt hij dat ook vast in de Alpen?

Als het van Sir Bradley Wiggins afhangt wel. De Brit is analist voor Eurosport in het Tourpeloton en gelooft in de kansen van Loulou. "Nu hij de tweede Pyreneeënetappe overleefd heeft zie ik hem in staat deze Tour te winnen", zegt Sir Wiggo.

De ex-Tourwinnaar staat te kijken naar de prestaties van de Fransman. Hij vergelijkt Alaphilippe zelfs met Eddy Merckx. "De Tour is niet het ultieme doel van Alaphilippe. Hij won zijn eerste wedstrijd al op 28 januari in Argentinië en is niet meer gestopt. Hij won nog de Strade Bianche, Milaan-Sanremo en de Waalse Pijl. Wie heeft dat nog gedaan? Daarvoor moet je al terugkeren naar Eddy Merckx. Bernard Hinault misschien nog, maar dat maakt het een heel mooie Tour om naar te kijken", aldus Sir Wiggo.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer