Sport.be

Wielrennen

Leegloop bij Astana zet zich voort

14.08.2019 | Ward Bollen

Belga

Met Dario Cataldo, Davide Villella en Andrey Zeits verliest Astana opnieuw drie renners. Eerder raakte al bekend dat ook Magnus Cort Nielsen, Davide Ballerini en Pello Bilbao de ploeg verlaten.

De Italianen Dario Cataldo en Davide Villella fietsen in 2020 en 2021 voor Movistar. Zo is woensdag officieel gecommuniceerd. De 34-jarige Cataldo is bezig aan zijn vijfde seizoen in Kazachse loondienst. Daarvoor droeg hij het shirt van Sky, Quick.Step en Liquigas. Op 26 mei won de Italiaan de vijftiende etappe in de Giro. Het was zijn tweede ritzege in een Grote Ronde na een overwinning in de Vuelta van 2012. De 28-jarige Villella kroonde zich in 2017 tot bergkoning in de Vuelta. Een jaar eerder schreef hij de Japan Cup op zijn naam.

De 32-jarige Andrey Zeits debuteerde in 2008 in eigen land bij Astana en kende sindsdien geen andere werkgever, maar maakt nu de overstap naar Mitchelton-Scott. Hij tekende voor 2 jaar. 

De Australische formatie haalt Zeits vooral binnen om kopmannen Simon en Adam Yates en Esteban Chaves bij te staan in de Grote Rondes. De Kazach startte er al in achttien (9x Giro, 2x Tour, 7x Vuelta) en reed die allemaal uit. "Ik heb gewerkt voor grote ronderenners als Contador, Nibali, Aru, Landa en Lopez. Grote Rondes zijn mijn specialiteit. Ik weet wat er nodig is om te finishen. Ik ben blij dat ik mijn kennis en kwaliteiten zal kunnen delen met het team, om zo mijn kopmannen naar goeie klassementen te loodsen", aldus Zeits.

Bovendien zit Astana ook nog met het probleem dat kopman Jakob Fuglsang weigert bij te tekenen. De Deen reed vorige maand de Tour niet uit na enkele ongelukkige valpartijen. Onze landgenoot Laurens De Vreese is ook einde contract.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer