Sport.be

Wielrennen

Hermans baas in Utah en eert Lambrecht

15.08.2019 | Marnick Claes

Belga

Ben Hermans heeft in de Ronde van Utah de tweede rit gewonnen. Door deze overwinning is hij ook leider in het klassement. Toen hij alleen over de finish reed, wees hij naar boven om de jonge Bjorg Lambrecht te eren.

Met een rouwband om zijn arm begon Ben Hermans aan de tweede rit van de Ronde van Utah. De Belg van Israël Cycling Team reed van alle competitie weg en kwam solo aan op de zware klim van 11,2 kilometer lang met een gemiddeld stijgingspercentage van 9,5 procent genaamd Powder Mountain. "Het was een brutale klim naar 2.700 meter hoogte. Ik wou wachten tot het laatste moment om aan te vallen. Maar op 5 à 4 km van de top zag ik dat Piccoli in de problemen zat, dus ging ik aan. Ik moest dan wel nog 400 à 500 meter hoogte overwinnen en het blijven volhouden. Dat was heel pijnlijk. Op een gewone klim kun je aanvallen, wat herstellen en dan je ritme vinden, maar op deze hoogte zit je altijd tegen je limiet aan. Dat zorgt voor heel wat pijn tot de top.", laat Hermans weten. 

Hermans heeft een duidelijk doel en wil de leiderstrui mee naar huis nemen.  "Het lijkt niet zo moeilijk om de race te controleren, maar morgen liggen er bijvoorbeeld in de finale wel enkele pittige hellingen. We hebben nog goeie klimmers in het team om de race te controleren. Anderzijds moet ik ook nog maar enkele jongens in het oog houden, want de verschillen zijn al groot", besluit Hermans. 

In het klassement heeft Hermans nu 20 seconden voorsprong op zijn eerste achtervolger, James Piccoli. 


Dit bericht bekijken op Instagram

A win #forbjorg @thetourofutah

Een bericht gedeeld door Ben Hermans (@hermansben) opFacebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer