Sport.be

Wielrennen

Cavagna schenkt Deceuninck - Quick-Step nieuwe zege in Vuelta

13.09.2019 | Marnick Claes

Belga

Rémi Cavagna is solo naar de zege gereden in de negetiende etappe van de Vuelta. Hij was de sterkste van de vluchters, maar kon net het peloton achter zich houden. De rit werd echter overschaduwd met een zware val in het begin van de rit, waar de leider, Primoz Roglic, bij betrokken was.

De Fransman, Rémi Cavagna, heeft de negentiende etappe van de Ronde van Spanje gewonnen. Dat is al de vierde ritoverwinning voor de Deceunick - Quick-Step. Cavagna liet enkele kilometers voor alle concurrenten achter zich en reed solo naar de overwinning. Op een bepaald moment had hij bijna een minuut voorsprong op het peloton, maar op het einde was dat nog maar vijf seconden. Sam Bennett kwam snel na Cavagna over de finish. Zdenek Stybar werd derde en Philippe Gilbert pakte de vierde plaats. Drie renners in de top vier voor de troepen van Patrick Lefevere. 


Naast de overwinning van de Fransman ging veel aandacht naar de grote valpartij in het begin van de rit. Tony Martin en Marco Marcato werden met zware verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis. Ook de leider van het algemene klassement en drager van de rode trui, Primoz Roglic, was betrokken bij de valpartij. Movistar, met Alejandro Valverde en Nairo Quintana op plaatsen twee en drie, zag een mogelijkheid op tijd terug te nemen en ging vol in de aanval. Door de harde wind werd het overgebleven peloton op een waaier getrokken. 

Sportief of niet, maar Movistar trok sterk door en zette Roglic meteen op een minuut achterstand. Tot de mannen van Deceuninck - Quick-Step zich in het wiel van de renners van Movistar zette. Het tempo zakte en Roglic kon terugkeren naar het peloton. Uiteindelijk verloor Roglic drie seconden op Valverde, maar dat was op de slotklim in de laatste kilometer. De Sloveen blijft leider. 
Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer