Sport.be

Wielrennen

Witte trui Lopez geeft Movistar veeg uit de pan

13.09.2019 | Marnick Claes

Belga

Miguel Angel Lopez is niet blij met de manier waarop Movistar een versnelling plaatste na de grote valpartij in de negentiende etappe van de Vuelta. "Movistar is onrespectvol", zegt Lopez.

Na een grote valpartij waarin de leider van de Vuelta, Primoz Roglic, was betrokken, ging Movistar het tempo verhogen. De leider in het jongerenklassement, Miguel Angel Lopez, is niet blij met de reactie van de Spaanse ploeg. Lopez zat ook in de valpartij. "Movistar is onrespectvol. Het is typisch voor hen om van zoiets te profiteren. Zij zijn altijd de idioten die zo'n dingen doen. Altijd dezelfde. We weten hoe ze wedstrijden rijden. Ze hebben het al zoveel gedaan. Eens zien of ze op een dag ook eens vooraan kunnen aanvallen zoals het moet", zei Lopez. 

Ook de wereldkampioen, Alejandro Valverde, kreeg enkele harde woorden te horen. "Ik word boos als ik een wereldkampioen zo zie koersen. Wat een wereldkampioen hebben we! Een wereldkampioen moet het goede voorbeeld geven. En respect tonen om zelf gerespecteerd te worden. Dit was een gebrek aan respect voor de rode trui en alle andere renners die gevallen waren", besluit Lopez. Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer