Sport.be

Wielrennen

Derde ritzege en eindwinst voor MVDP in Tour of Britain

14.09.2019 | Ward Bollen

Belga

Mathieu van der Poel (Ned/Corendon-Circus) heeft zich zaterdag met een derde ritzege van de eindzege verzekerd in de Ronde van Groot-Brittannië (2.BC).

Na 166 kilometer tussen Altrincham en Manchester haalde de kandidaat-wereldkampioen het in de slotetappe in een sprint nipt van zijn landgenoot Cees Bol (Sunweb) en de Italiaan Matteo Trentin (Mitchelton-Scott). Jasper De Buyst werd met een achtste stek de beste Belg, Xandro Meurisse kwam als negende over de streep. In de eindstand heeft Van der Poel zeventien seconden voorsprong op Trentin en vijftig seconden op De Buyst.

Van der Poel begon na zijn twee ritzeges van de voorbije dagen met twaalf seconden voorsprong op Matteo Trentin aan de slotrit, op papier één voor sprinters, maar de wind speelde z'n rol in Groot-Brittannië en Ineos, voor Sivakov, vierde in de stand, joeg het tempo de hoogte in op 80 kilometer van het einde.

De vroege vluchters werden opgeraapt, het peloton brak in stukken, maar met Trentin, Van der Poel en De Buyst schoof de top drie van het klassement mee. Het peloton telde nog zo'n dertig renners. Sivakov zou het daarna nog eens proberen op een helling, maar zonder succes. Amador nam wat later meer voorsprong, maar ook hij zou gegrepen worden. Uiteindelijk wisten drie renners weg te rijden: Larry Warbasse, Michal Golas en Mark Christian. Zij zouden pas op 14,5 km van het eind gegrepen worden door het uitgedunde peloton. Daarna viel het niet meer stil: Mike Teunissen viel aan, ook Trentin waagde even z'n kans, maar zag Van der Poel meteen op z'n wiel komen.

Corendon-Circus had de wedstrijd in handen, Connor Swift ging nog even op pad met Eddie Dunbar, Dries De Bondt van Corendon-Circus schoof mee en alles klitte weer samen op het eind. Gianni Moscon deed nog een ultieme aanval op 2,5 km, ook hij zag z'n poging stranden. Het werd dus een sprint. Daarin zette Bol als eerste aan, maar hij werd nog geremonteerd door Van der Poel. Het verschil was klein, maar volstond voor een derde ritzege voor Van der Poel in Groot-Brittannië en ook de eindwinst.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer