Sport.be

Wielrennen

Stagiair Deceuninck - Quick Step houdt sprintend peloton af in Koolskamp

20.09.2019 | Erik Duchateau

Belga

Jannik Steimle heeft de 104de editie van het Kampioenschap van Vlaanderen (cat. 1.1) gewonnen.

De 23-jarige Duitser had na 185,1 kilometer in Koolskamp 2 seconden voor op de Nederlander Timo Roosen. Diens landgenoot Dylan Groenewegen, de winnaar van vorig jaar, won op 4 seconden de sprint van een eerste peloton. Lawrence Naesen was met een zesde plaats beste Belg. Emiel Vermeulen (7de), Edward Theuns (9de) en Baptiste Planckaert (10de) finishten eveneens in de top tien.

Steimle rijdt als stagiair voor Deceuninck - Quick Step en tekende eerder deze week een profcontract voor twee seizoenen bij de formatie van Patrick Lefevere. Vrijdag boekte hij zijn derde profzege. In het truitje van het continentale Voralberg won hij eerder dit jaar al de proloog en een etappe in de Ronde van Oostenrijk (2.1).

In Koolskamp lag het tempo al in de eerste van 17 af te leggen ronden erg hoog. Toch slaagden Guillaume Seye, de Albanees Ylber Sefa en de Duitser James Koch erin een kloof te slaan. Gianni Marchand probeerde in zijn eentje nog naar de drie leiders te rijden, maar slaagde niet in zijn opzet.

Het trio kreeg daarna meteen een vrijgeleide van het peloton en kon zo zijn voorsprong uitbouwen tot zowat 7 minuten. Met nog 45 kilometer voor de boeg trok men het peloton in verschillende waaiers uiteen. In het eerste gedeelte zaten onder andere Fabio Jakobsen, Dylan Groenewegen, Mark Cavendish, Giaccomo Nizzolo, Baptiste Planckaert, Mike Teunissen, Edward Theuns en Belgisch kampioen Tim Merlier. Die groep van zowat 45 renners sterk kwam op 25 kilometer van de finish bij de drie vroege vluchters.

Op de lange rechte wegen bleef het tempo heel hoog, waardoor de deur van de omvangrijke kopgroep achteraan open stond. Steimle startte op 8 kilometer van de aankomst aan een solo. Hij sloeg een kleine kloof, terwijl Jonas Rickaert en Tim Roosen een tegenreactie opzetten. Zij kregen onmiddellijk Pieter Serry mee als stoorzender. Roosen probeerde in de slotkilometer nog alleen naar Steimle te rijden, maar strandde op luttele seconden.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer