Sport.be

Wielrennen

Démare wint waaierrit in Slovakije, Lampaert blijft leider

20.09.2019 | Erik Duchateau

Belga

De Fransman Arnaud Démare heeft de derde etappe in de Ronde van Slovakije (cat. 2.1) gewonnen. Yves Lampaert blijft leider.

De derde rit was 200,6 kilometer lang en ging van Ruzomberok naar Hlohovec. Nadat met onze landgenoot Kenny Molly, Kasper Katrasnik, Mateusz Grabis en Martin Urianstad de vroege vlucht op 20 kilometer van de aankomt werd opgeraapt, brak het peloton in waaiers.

Met zo'n 50 renners, leider Lampaert en zijn Deceuninck-Quick Step-troepen waren vooraan vertegenwoordigd, ging het richting finish. Net zoals donderdag was de finish vrij technisch en bleek positionering belangrijk. Er werd dan ook een ferme strijd voor de sprint uitgevochten en het was Démare die het haalde op de hellende finish.

De 28-jarige Fransman van Groupama-FDJ moest in de openingsrit vrede nemen met een vijfde plaats en in de rit van donderdag met een derde stek, vrijdag schoot hij dan toch raak. Het is zijn vijfde overwinning van het jaar, met als uitschieter een rit in de Giro. In de Tour was hij niet van de partij omdat de ploeg alles op alles zette voor kopman Thibaut Pinot.

In Hlohovec haalde Démare het voor de Wit-Rus Alexandr Riabushenko en de Noor Alexander Kristoff. Yves Lampaert werd of 5 seconden vijfde en behoudt zijn leiderstrui.

Zaterdag staat de slotrit op het programma, een rit over 142,1 km van Hlohovec naar Senica over een golvend parcours, maar met een vlakke aankomst.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer