Sport.be

Wielrennen

Roompot-Charles verdwijnt uit profpeloton

04.10.2019 | Erik Duchateau

Belga

Roompot-Charles zal volgend seizoen niet meer te zien zijn in het profpeloton, ook niet onder een andere naam. Na het aangekondigde afscheid van hoofdsponsor Roompot Vakanties eind juli werd de voorbije maanden getracht om een opvolger te vinden, maar het teammanagement kon geen nieuwe hoofdsponsor(s) aantrekken met voldoende financiële garanties.

"We hebben zo lang mogelijk gewacht om dit bericht uit te sturen", aldus teammanager Michael Zijlaard. "Je blijft immers hopen dat er toch nog ergens een oplossing gevonden wordt, ook al werd de kans met de dag kleiner. Nu is het jammer genoeg definitief en nemen we met ons team na vijf mooie jaren afscheid van het profwielrennen."

"In de voorbije jaren hebben heel wat renners zich kunnen tonen in onze kleuren", zegt teammanager Nick Nuyens. "Wij zijn er trots op dat velen van hen de stap hebben kunnen zetten naar de WorldTour of andere profteams. Ook nu hebben meerdere renners en personeelsleden al een plekje gevonden voor volgend jaar. Wij hopen dat iedereen goed terecht komt en zullen hen waar wij kunnen zo goed mogelijk begeleiden in hun zoektocht naar een nieuwe werkgever."

In de komende weken staan nog enkele eendagswedstrijden op het programma van Roompot-Charles, waaronder de Tacx Pro Classic en Parijs-Tours. Na de Sluitingsprijs Putte-Kapellen zit het erop voor de wegploeg. Vervolgens rijden Lars Boom en Sean De Bie nog enkele veldritten in het tenues van Charles.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer