Sport.be

Wielrennen

De Bondt pakt de zege in Memorial Rik Van Steenbergen voor ploegmaat Janssens

13.10.2019 | Laurens Van Heuverswijn

Belga

Dries De Bondt (Corendon-Circus) heeft zondag de overwinning in de Memorial Rik Van Steenbergen (1.1) op zak gestoken. De 28-jarige Antwerpenaar haalde het na 199,8 kilometer tussen Beerse en Arendonk afgescheiden voor zijn ploegmakker Jimmy Janssens. De Nederlander Piotr Havik (BEAT Cycling Club) vervolledigde het podium. Belgisch kampioen Tim Merlier, ook Corendon-Circus, werd vijfde.

Al vrij vlug in koers vormde zich een kopgroep met zeven renners. David Boucher, Dries De Bondt, Jimmy Janssens, de Duitser Philipp Walsleben en de Nederlanders Oscar Riesebeek, Coen Vermeltfoort en Piotr Havik maakten daar deel van uit. Zij reden tot 3:50 weg van het peloton waarin vooral de renners van Wanty-Gobert en Wallonie-Bruxelles het tempo bepaalden. Oscar Riesebeek reed op zowat 60 kilometer van de finish lek. Hij moest zijn metgezellen even laten rijden, maar kon naderhand weer aansluiten.

Leider in de Bingoal Cycling Cup, Baptiste Planckaert, zette op 50 kilometer van de eindmeet in zijn eentje een tegenreactie op. Enkele renners reageerden hierop wat ervoor zorgde dat het peloton in groepjes uiteenspatte. Philipp Walsleben moest er vooraan af en werd opgeslokt door de groep met Baptiste Planckaert. Wanneer ook Belgisch kampioen Tim Merlier met nog vier renners aansloot kregen we een groep van 16 in de tegenaanval op de zes overgebleven vroege vluchters.

Met nog 31 kilometer voor de boeg moest voorin Coen Vermeltfoort, met krampen, laten rijden. Net voor het aansnijden van de twee plaatselijke ronden, van elk 14 kilometer, verdween ook David Boucher uit de kopgroep. Dries De Bondt, Jimmy Janssens, Oscar Riesebeek en Piotr Havik begonnen met een voorgift van anderhalve minuut op het groepje met Baptiste Planckaert.

De verstandhouding bij de vroege vluchters bleef perfect tot op anderhalve kilometer van de eindmeet Dries De Bondt ging versnellen. Eerst kreeg hij nog Piotr Havik mee, maar bij een tweede demarrage was De Bondt alleen weg. Hij kwam niet meer in de problemen en kon zo voor de tweede keer dit seizoen het zegegebaar maken.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer