Sport.be

Wielrennen

Nuyens in beroep tegen vrijspraak Van Aert

26.11.2019 | Erik Duchateau

Belga

De verdediging van Nick Nuyens en diens wielerploeg Sniper Cycling laat weten in beroep te gaan tegen het vonnis van de arbeidsrechtbank eerder dinsdag. Die oordeelde dat Wout Van Aert geen contractbreuk pleegde toen hij in september 2018 om dringende redenen ontslag nam uit het team.

De verdediging van Nuyens noemt het vonnis 'onevenwichtig' en meent dat slechts één element van de gevoerde verdediging werd weerhouden. "We gaan zeker in beroep want dit is een onevenwichtig vonnis", verklaart meester Rudi Desmet aan Belga.

"Er werden verschillende verwijten aangehaald om de dringende redenen van het ontslag te rechtvaardigen maar de rechtbank heeft slechts één element weerhouden, namelijk de verklaring van Niels Albert dat hij onder druk zou gezet zijn om een valse verklaring af te leggen. Men neemt die verklaring voor waar aan, terwijl er verschillende verklaringen van onafhankelijke getuigen zijn die bevestigen dat Albert kloeg over de verzuurde relatie die hij inmiddels had met Van Aert. De rechtbank zegt dat die verklaringen niet terzake doen, maar wij menen van wel."

Desmet gaat het vonnis nog eens grondig bespreken met zijn cliënt. De behandeling van het beroep wordt binnen een jaar verwacht voor het Antwerpse Arbeidshof.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer