Sport.be

Wielrennen

Circus Wanty Gobert wil nummer 1 worden in de Europe Tour

17.01.2020 | Niels Dirkx

Belga

Met elf nieuwe renners heeft Circus-Wanty Gobert flink geshopt op de wielermarkt. "Ik denk dat we inderdaad een stevige stap vooruit gezet hebben", zegt teammanager Jean-François Bourlart op de teampresentatie in het Spaanse Albir. "We zijn zeker sterker geworden."

Danny en Boy van Poppel, Maurits Lammertink, Simone Petilli, Theo Delacroix, Alexander Evans, Jasper de Plus, Jeremy Bellicaud, Jan Bakelants en de crossers Quinten Hermans en Corné van Kessel en zijn de nieuwkomers. "Het was wel tijd om voor wat vernieuwing te zorgen", vertelt ploegleider Hilaire Van der Schueren. "Ik verwacht veel van sommige jongens."

"We hebben een stap vooruit gezet", aldus Bourlart. "Met nieuwe renners, maar ook qua omkadering. Dat was mogelijk dankzij enkele nieuwe sponsors en daar mogen we heel dankbaar voor zijn. We werken nu met zeven miljoen euro en naderen stilaan het budget van de WorldTour. Dat willen we vertaald zien in betere resultaten."

Het missen van de Tour doet het team pijn. In elk gesprek wordt het wel eens aangehaald en op de teampresentatie was dat niet anders. "We hadden 64 punten te kort om als eerste te eindigen in de Europe Tour", aldus Bourlart. "Doen we dat wel, dan mogen we starten in de Tour, die publicitair heel belangrijk is. 64 punten, dat is één podiumplaats. Dat is zo ontzettend jammer. Volgend jaar willen we opnieuw naar de Tour, het is voor ons ontzettend belangrijk om als nummer 1 te eindigen in de tweede divisie. Dat geeft automatisch startrecht. Dus moeten we meer winnen, vaker het podium halen, regelmatige uitslagen neerzetten over het hele seizoen, van februari tot oktober."

Als tweede is er wel het startrecht in de eendagskoersen van de WorldTour. "Dat geeft ons de mogelijkheid om in heel wat mooie koersen te starten. De Strade Bianche, Milaan-Sanremo, heel wat jongens dromen van die wedstrijden, maar daarnaast zullen we ook een ander mooi programma uitstippelen, alles om die punten te halen."

Er is ook nog de veldritploeg, het Tormans Cyclo Cross Team. "Ook daar zijn we ambitieus. Er moet hoe dan ook nog een vrouw bij de ploeg komen en we willen ook nog enkele beloften. We willen één van de topteams in het veld worden."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer