Sport.be

Wielrennen

Scheldeprijs blijft komende jaren thuis in Schoten

22.01.2020 | Erik Duchateau

Belga

Op 8 april staan 11 WorldTour-ploegen aan de start van de Scheldeprijs. De start is ook dit jaar in het Nederlandse Terneuzen en de finish zal nog tot minstens 2025 in Schoten blijven.

"De Scheldeprijs werd vroeger steeds omschreven als het officieus wereldkampioenschap voor sprinters. Wij willen die titel opnieuw wat meer naar ons toetrekken. Vandaar ook dat wij het parcours hebben aangepast. De drie plaatselijke ronden in Schoten moeten gesneden koek zijn voor de rappe mannen", geeft voorzitter Jack Vissers mee.

De organisatoren wisten dit jaar 11 WorldTour-teams te strikken, één meer dan vorig jaar. "We zitten dan ook in de categorie UCI Pro Series, het vroegere label 'buiten categorie'. Het is logisch dat de interesse van de teams groot is. Naar we vernamen, mogen wij opnieuw heel wat mooi volk verwachten aan de start in Terneuzen", gaat Vissers verder.

"Bij Bahrain-McLaren zou Mark Cavendish aanwezig zijn. Bora-Hansgrohe komt wellicht met Pascal Ackermann. Elia Viviani kan de dienst uitmaken bij CofidisDeceuninck-Quick.Step kan aantreden met Alvaro Hodeg en Fabio Jakobsen, de laatste winnaar van onze koers. En voorts zouden ook Caleb Ewan (Lotto Soudal), Jasper Philipsen (UAE Team Emirates), Jasper Stuyven (Trek-Segafredo), Belgisch kampioen Tim Merlier (Alpecin-Fenix) en Schotenaar Michael Van Staeyen (Tarteletto-Isorex) aantreden. We mogen dus zeker niet klagen wat betreft ons deelnemersveld. En ja, voor mij mag het gerust tot een groepssprint komen op de Churchilllaan. Heel graag zelfs."

Met Schoten bereikten de organisatoren van de Scheldeprijs een nieuwe overeenkomst om de finish van hun wedstrijd daar te behouden tot 2025. Met startplaats Terneuzen wordt binnenkort opnieuw rond de tafel gezeten. Met Flanders Classics, waar de Scheldeprijs deel van uitmaakt, werd een overeenkomst afgesloten die nog 10 jaar zal lopen.

"We hebben dus geen kortetermijnvisie met onze Scheldeprijs", geeft Jack Vissers nog mee. "Wij zijn uitermate blij dat ons contract met de gemeente Schoten opnieuw werd opengebroken, dit voor een periode van zes jaar. Voorts hebben we onze goedkeuring gegeven aan Flanders Classics om nog tien jaar met hen in zee te gaan. "

"Met Terneuzen, onze startplaats, hebben wij goede contacten. Ik verwacht dat ook zij hun verbintenis met ons zullen verlengen. Toen we destijds de overstap maakten naar Terneuzen, om er onze startplaats te laten hebben, namen wij een zeer goed besluit. De samenwerking verloopt immers voortreffelijk. Om de stad Terneuzen terwille te zijn, gaan we dit jaar zelfs twee geneutraliseerde rondjes rijden doorheen het stadscentrum."

DEELNEMENDE PLOEGEN:

WorldTour-teams: Bahrain-McLaren, Bora-Hansgrohe, Cofidis, Deceuninck-Quick.Step, EF Pro Cycling, Israel Start-Up Nation, Lotto Soudal, NTT Pro Cylcing Team, Team Sunweb, Trek-Segafredo, UAE Team Emirates.

ProTeams: Alpecin-Fenix, B&B Hotels-Vital Concept, Bardiani, Bingoal-Wallonie Bruxelles, Circus-Wanty Gobert, Gazprom, Riwal Readynez, Sport Vlaanderen-Baloise, Arkea-Samsic Continentaal Team: Tarteletto-IsorexFacebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer