Sport.be

Wielrennen

Deceuninck-Quick Step start met Evenepoel en Alaphilippe als speerpunten

23.01.2020 | Gert-Jan Weyters

Belga

Deceuninck-Quick Step heeft donderdag officieel zijn selectie bekendgemaakt voor de Ronde van San Juan (2.1), die zondag van start gaat. Het Belgische WorldTour-team trekt de kaarten van kopmannen Julian Alaphilippe en Remco Evenepoel.

De Fransman pakte vorig jaar twee ritoverwinningen in Argentinië en werd tweede in het eindklassement. Evenepoel werd in zijn eerste koers bij de profs destijds negende en beste jongere. Het duo krijgt het gezelschap van landgenoten Pieter Serry en nieuwkomer Bert Van Lerberghe, de Colombiaanse snelle man Alvaro Hodeg en de Tsjech Zdenek Stybar, die zich in San Juan zal voorbereiden op het klassieke voorjaar.

Sportdirecteur Davide Bramati blikte met veel vertrouwen vooruit. De focus van de Wolfpack ligt in Argentinië vooral op ritoverwinningen. "We hopen in de sprints onze kans te gaan met Alvaro", liet de Italiaan optekenen. "Met Julian en Remco gaan we niet specifiek voor het klassement. Beide renners hebben het vorig jaar goed gedaan en dat geeft vertrouwen voor nieuwe topresultaten. We gaan op elk terrein voor de overwinning knokken. We wonnen vaak in het verleden in Argentinië en we willen deze traditie dit jaar graag verderzetten."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer