Sport.be

Wielrennen

Campenaerts rijdt Namibiërs op een hoopje én traint 100 kilometer bij

17.02.2020 |

Belga

Victor Campenaerts bereidt zich net zoals vorig jaar in Namibië voor op het wielerseizoen. Toen stond die voorbereiding natuurlijk in het teken van zijn werelduurrecordpoging. Nu verblijft hij op hoogte in de aanloop naar de start van zijn seizoen op de weg. Gisteren won Campenaerts een lokale wedstrijd na een solo van 80 kilometer, vervolgens ging hij nog 100 kilometer bijtrainen.

Binnen drie weken staat Victor Campenaerts aan de start van zijn eerste Worldtour-wedstrijd in de kleuren van NTT Pro Cycling. De werelduurrecordhouder verblijft al enige tijd in het Afrikaanse Namibië om een hoogtestage af te werken. Gisteren won hij er een lokale wedstrijd van 100 kilometer. Campenaerts kon zich 20 kilometer intomen, maar koos vervolgens het hazenpad.

Hij zou uiteindelijk een voorsprong van maar liefst acht minuten bij elkaar fietsen. Zijn Namibische trainingsmaat en ex-prof Dan Craven, die vroeger nog onder meer de kleuren van Europcar verdedigde, volgde als tweede. Martin Freyer, ook een Nambiër, werd derde. Na afloop van de wedstrijd ging Campenaerts zomaar even 100 kilometer bijtrainen, van een pittige dag gesproken. De 12.000 Namibische dollar prijzengeld, zo'n 750 euro, schonk hij aan het project van Craven "Physically Active Youth Namibia".

Donderdag vliegt hij naar de Verenigde Arabische Emiraten, waar hij zondag aan de UAE Tour begint. Parijs-Nice is de eerste grote afspraak van het seizoen voor Campenaerts.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer