Sport.be

Wielrennen

Evenepoel: 'Het was lastig, maar ik kwam nooit echt in de problemen'

22.02.2020 | Marnick Claes

Belga

Remco Evenepoel kwam in de voorlaatste rit van de Ronde van Algarve als derde over de meet. Hij gaat zo als leider naar de slotrit "De eindzege? Ik ga gewoon alles geven en dan zien we wel", laat hij weten.

De laatste klim vandaag in de Ronde van Algarve was pittig. "Op die slotklim was het zwaar, maar dat gold voor iedereen. Op een bepaald moment waren er drie, vier aanvallen kort op elkaar, op één minuut tijd of zo en toen voelde je dat iedereen echt even op adem moest komen en dan wist ik dat het wellicht pas in de laatste 200, 300 meter "ou gebeuren. En dat bleek ook zo. Ja, het was drie kilometer echt lastig, volle gas. Ik moest gewoon volgen en dat is gelukt, dus ik ben echt wel blij", zegt Evenepoel. 

Voor de eindwinst zal het nog zeer spannend worden. Evenepoel, Maximilian Schachmann en Dan Martin hebben momenteel dezelfde tijd. De laatste rit is echter een tijdrit van 20km. "Wat ik zag, beviel me wel. Nog één keer alles geven en dan zien we wel wat het wordt. We zullen wel zien wat er nog in mijn benen zit. Normaal recupereer ik goed en snel, hopelijk is dat ook zo morgen en slaap ik vannacht goed. Het zal lastig worden, maar ik ga er voor. Mijn team toonde zich vandaag weer super sterk, ik denk dat we vanavond alleen maar tevreden gezichten zullen zien", besluit Evenepoel. Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer