Sport.be

Wielrennen

Evenepoel blijft nuchter: 'Stap voor stap blijven verdergaan'

23.02.2020 | Marnick Claes

Belga

Remco Evenepoel schreef op fantastische wijze de Ronde van Algarve op zijn palmares. "Hier ben ik heel blij mee. Alles verliep gewoon perfect vandaag en de ganse week eigenlijk", zegt Evenepoel.

In de slottijdrit ging Evenepoel de strijd aan met Rohan Dennis. "Dat ik hier Rohan Dennis kan kloppen, de wereldkampioen in het tijdrijden, betekent heel veel voor mij. Ik voelde me gewoon heel goed vandaag, het draaide bijzonder goed rond. Ik wist dat ik 20 km alles moest geven en geen fouten mocht maken en dat lukte. Bergop ging ik erg snel en in de afdaling nam ik telkens even de tijd om te herstellen. Daar maakte ik optimaal gebruik van. Ik had de tijdrit drie keer verkend, ik wist elk punt en iedere bocht uit mijn hoofd. De communicatie met de volgauto verliep ook perfect en dat allemaal samen zorgde voor de zege en de eindwinst. Ongelooflijk", zegt de jonge Belg. 

De renner van Deceuninck - Quick-Step blijft echter nuchter en kijkt al vooruit. "Neen, ik ben nog niet top. Ik moet nog beter worden tegen de Giro, maar dat is nog veraf. Eerst komen nog andere doelen, andere koersen. Eindwinst in de Tirreno? We zien wel, laat ons rustig blijven. Ik heb weer een stap vooruit gezet. Ik pak hier nu ook de winst en we doen het stap voor stap. Nu heb ik dat geel te pakken, ooit komt hopelijk ook de mooiste trui, de gele trui in de Ronde van Frankrijk. Maar nu ga ik eerst genieten. Morgen ga ik naar huis en blijf ik ook thuis tot de Tirreno om te trainen", besluit Evenepoel. Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer