Sport.be

Wielrennen

Van der Poel: 'Meedoen voor winst in Omloop'

24.02.2020 |

Belga

Mathieu van der Poel reed een voor zijn doen eerder onopvallende Ronde van de Algarve. De Nederlander sprak achteraf echter wel van een geslaagde missie, aangezien de Algarve als voorbereidingskoers diende. Komend weekend wil hij meestrijden voor winst tijdens de Omloop het Nieuwsblad.

Mathieu van der Poel hervatte na een skivakantie zijn seizoen op de weg met een vijfdaagse in de Ronde van de Algarve. De rennner vatte de wedstrijd louter aan als voorbereidingswedstrijd en ging hooguit zijn benen eens testen. Hij verbaasde zichzelf alvast tijdens de bergrit naar Alto da Fola, waar Remco Evenepoel het zegegebaar maakte, door tot op vier kilometer van de finish aan te klampen.

Zaterdag was de slotklim te zwaar, waardoor Van der Poel ook niet ging aandringen om voorin te blijven. "Zelfs in topvorm doe ik daar niet mee, want ik ben daar te zwaar voor. Als je ziet dat er allemaal klimmers eindigen in de top tien, dan weet je genoeg", aldus de renner. Na afloop van die rit trainde hij in het gezelschap van Otto Vergaerde nog 30 kiliometer bij door naar het teamhotel te rijden. Op die manier had Van der Poel een slordige 200 kilometer in de benen.

Een topvorm heeft hij logischerwijs nog niet te pakken. "Dat kan ook niet als je ziet welke voorbereiding ik in de benen heb in vergelijking met andere renners die in Portugal aan de start stonden. Na mijn skivakantie heb ik een weekje getraind, dan kan je gewoonweg niet top zijn. Het hoeft ook nog niet. Het was een voorbereidingsrondje om in vorm te geraken", klinkt het bij 'Matje' van der Poel.

Zaterdag verschijnt de 25-jarige renner met ambitie aan de start van de Omloop Het Nieuwsblad. "Uiteraard start ik om mee te strijden voor winst. Een weekje, zoals de Algarve, kan een groot verschil maken in mijn geval. Ik heb afgezien, maar het ging beter dan verwacht. Deze week ga ik het rustig aan doen. Eerst en vooral wil ik goed herstellen van vorige week, daarna hoop ik nog één lange training te doen. Voor de rest is het vooral bezig blijven", vertelt Van der Poel. Het parcours verkennen staat niet op de planning. "Met de weersvoorspellingen is dat misschien maar goed ook", lachte de renner.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer