Sport.be

Wielrennen

Lotto Soudal start met Wellens en Gilbert als kopman

24.02.2020 | Gert-Jan Weyters

Belga

Lotto Soudal plant in de week voor de Omloop Het Nieuwsblad geen groepsverkenning meer. Toch heeft het parcours nog weinig geheimen voor het Belgische team, dat de voorbije weken zijn huiswerk al maakte.

Een eerste verkenning werd afgehaspeld in december vorig jaar, in januari sprong de kern met renners die het klassieke voorjaar afwerken opnieuw op de fiets. Tim Wellens en Philippe Gilbert voeren Lotto Soudal in de Omloop aan.

"Wij hebben ons huiswerk al af", vertelde sportdirecteur Frederik Willems. "Tussen een stage door verkenden wij reeds de Omloop Het Nieuwsblad. Dat leerde ons dat er in feite weinig gewijzigd is aan het parcours. Het blijft een mooi en selectief geheel. Het is ook afwachten hoe de weersomstandigheden zullen zijn komende zaterdag, maar veel goeds wordt er niet verwacht. Het Flandrien-gehalte zal dus groot zijn tussen startplaats Gent en aankomstplaats Ninove."

"Met Tim Wellens en Philippe Gilbert hebben wij twee kopmannen binnen het team voor de Omloop. Gilbert, in 2006 en 2008 al eindwinnaar van de Omloop, werd in aanloop naar de Ronde van de Algarve wat ziek maar is weer op goede weg. Ik verwacht, zoals steeds, weer veel van hem. Voorts heeft Tim Wellens, ook al in de Ronde van de Algarve, zijn eerste wedstrijdkilometers achter de rug. In het algemeen klassement legde hij in Portugal beslag op een vijfde plaats. Voorts maken binnen de ploeg ook nog Frederik Frison, Nikolas Maes, Brent Van Moer, Jelle Wallays en de Nederlander Brian van Goethem deel uit van de voorlopige selectie voor de Omloop Het Nieuwsblad", verduidelijkte Frederik Willems.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer