Sport.be

Wielrennen

Zieke Van der Poel moet passen voor Omloop

27.02.2020 |

Belga

Mathieu van der Poel zal zaterdag niet aan de start verschijnen van de Omloop Het Nieuwsblad. Van der poel keerde met ziektesymptonen terug van de Volta Oa Algarve en is sinds de nacht van woensdag op donderdag geveld door griep en hoge koorts. Dat deelt zijn ploeg Alpecin-Fenix mee.

Hoelang Mathieu van der Poel aan de kant zal staan is niet duidelijk, ook de geplande verkenning van de Ronde van Vlaanderen volgende week maandag komt mogelijks in gedrang. Van der Poel behoorde tot één van de favorieten, aangezien hij zijn zinnen had gezet op de Omloop nadat hij in de Algarve zichzelf al verbaasde. Ook Sacha Modolo komt door griep niet aan de start van Kuurne-Brussel-Kuurne.

Oscar Riesebeek staat aan de kant met een enkelblessure. In de selectie voor de Omloop wordt Van der Poel vervangen door Floris De Tier, vorige week nog winnaar van het bergklassement in de Ruta del Sol. Dries De Bondt neemt de plaats in van Sacha Modolo voor Kuurne-Brussel-Kuurne, Roy Jans vervangt dan weer Oscar Riesebeek. Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer