Sport.be

Wielrennen

De Plus en Cras al terug thuis van UAE Tour

28.02.2020 |

Belga

Steff Cras (Lotto Soudal) en Laurens De Plus (Jumbo-Visma) zijn in tegenstelling tot hun collega's in het peloton van de UAE Tour wél al thuis. Cras viel deze week en keerde gisterenavond terug naar ons land. De Plus, die ziek is, nam maandag al het vliegtuig. Beide renners ontliepen zo de corona-chaos, waardoor alle renners en staf voorlopig niet naar huis mogen.

Steff Cras viel in de vierde etappe en nam donderdagavond het vliegtuig richting België. "Wij hebben formeel de boodschap gekregen dat Steff moet getest worden op het coronavirus", klinkt het bij woordvoerder Philippe Maertens van Lotto Soudal. "Dat heeft men aan onze teammanager John Lelangue laten weten en dat zullen wij uiteraard ook doen. Die test is ook niet zo moeilijk en het spreekt voor zich dat hij net zoals de renners die aanwezig zijn in Abu Dhabi een test ondergaat en we dat resultaat zullen afwachten."

Bij Jumbo-Visma keerde Laurens De Plus maandagavond terug wegens ziekte. "Zijn symptomen hebben niets te maken met het coronavirus", aldus woordvoerder Ard Bierens. "Hij kampte met maagproblemen en onderging al diverse onderzoeken. De organisatie heeft ons niet verzocht om Laurens te testen. Wij houden ons aan de protocollen die hiervoor van kracht zijn."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer