Sport.be

Wielrennen

Nizzolo is de snelste in waaierrit Parijs-Nice

09.03.2020 |

Belga

De Italiaan Giacomo Nizzolo heeft de tweede etappe van Parijs-Nice op zijn naam geschreven. Nizzolo was de beste in een sprint van een kopgroep met onder meer leider Maximilian Schachmann, die zijn leidersplaats verstevigt. Enkele favorieten voor eindwinst verloren kostbare tijd tijdens de waaierrit.

Het peloton was door waaiervorming in stukken gebroken. De Colombiaan Nairo Quintana, door een valpartij, en de Fransman Julian Alaphilippe, door een lekke band, misten de boot. Beide favorieten voor de eindzege kwamen binnen op 1:25. Tiesj Benoot en Dylan Teuns, voor aanvang van de etappe tweede en derde in de stand, verloren 36 seconden.

Maximilian Schachmann behield de gele leiderstrui. In de stand heeft hij vijftien seconden voor op Nizzolo en 21 op Stuyven. Benoot zakte naar de tiende stek, op 38 seconden van Schachmann. Teuns is op 40 seconden elfde. Voor Nizzolo is het de tweede zege van het seizoen, ook de vorige boekte hij in de WorldTour. Eind januari won hij een massasprint in de Tour Down Under. De derde rit brengt het peloton van Chalette-sur-Loing naar La Ch√Ętre. Na 214 kilometer wordt daar een massasprint verwacht, al is er opnieuw kans op waaiers.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer