Sport.be

Wielrennen

Beresterke Benoot wint in Parijs-Nice

13.03.2020 | Quinten Lafort

Belga

Tiesj Benoot heeft de voorlaatste etappe in Parijs-Nice van Sorgues naar Apt op zijn naam geschreven. Benoot profiteerde van knap teamwerk bij Sunweb en ging solo in de laatste 15 kilometer en hield sterk stand tegen een elitegroepje met onder meer Alaphilippe en Schachmann.

De woensdag 26 geworden Gentenaar haalde het na 161,5 kilometer tussen startplaats Sorgues en de aankomst in Apt solo voor zijn Australische ploegmaat Michael Matthews en de Colombiaan Sergio Higuita. De Duitser Maximilian Schachmann blijft ondanks een val in de slotkilometers leider. Benoot schuift op naar de tweede plaats in de tussenstand.

Het is voor Benoot zijn derde profzege na eerder de Strade Bianche  en vorig jaar de eerste etappe in de Ronde van Denemarken. Benoot was vorige zondag in de openingsetappe van Parijs-Nice ook al sterk op dreef met een derde plaats. De organisatie van de Franse rittenkoers bevestigde vrijdagmorgen dat de slotrit in Nice zondag niet zal doorgaan. Bahrain-McLaren en kopman Dylan Teuns stapten vrijdagmorgen al uit de wedstrijd. Morgen eindigt de Koers naar de Zon zo met een rit van 166,5 kilometer tussen Nice en de aankomst bergop in Valdeblore La Colmiane.

"Zonde dat koers niet tot zondag duurt, want beschik over superbenen"

 "Het is zonde dat de koers niet doorgaat tot in Nice, met zo'n superbenen. Maar deze overwinning is uiteraard heel mooi. Morgen wil ik er opnieuw invliegen. Mijn ploegmaats hebben een groot aandeel in mijn zege", aldus Benoot.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer