Sport.be

Wielrennen

Ook Ronde van Vlaanderen moet wijken door coronavirus

18.03.2020 |

Belga

De Ronde van Vlaanderen, voorzien op zondag 5 april, gaat niet door. De afgelasting komt er vanwege de verstrengde overheidsmaatregelen die dinsdag zijn genomen om het coronavirus te bestrijden.

'Vlaanderens Mooiste' zou begin april voor de 104de keer worden georganiseerd. Het is ruim 100 jaar geleden, van Wereldoorlog I, dat de wedstrijd moest worden afgelast. Tomas Van Den Spiegel, CEO van organisator Flanders Classics, laat via Twitter weten dat er op zoek wordt gegaan naar een nieuwe datum. "Zoals verwacht is de Ronde van Vlaanderen 2020 afgelast vanwege overheidsmaatregelen. Gezondheid gaat boven alles. We zijn samen met alle belanghebbenden op zoek naar een nieuwe datum."

Op de website van de Ronde van Vlaanderen geeft Van Den Spiegel nog een reactie. "De nieuwe maatregelen opgelegd door de federale regering maken het ons inderdaad onmogelijk de Ronde Van Vlaanderen op 5 april te organiseren. Er zijn natuurlijk belangrijker zaken dan koers op dit moment. We hopen dat we er met zijn allen in zullen slagen om op korte termijn een klimaat te creëren waarin we ons normale dagelijkse leven terug kunnen oppikken."

Of uitstel naar een latere datum dit jaar mogelijk is, bekijkt Flanders Classics momenteel samen met de UCI en vertegenwoordigers van teams en renners, klinkt het nog. Eerder op de dag werden ook de klassiekers Parijs-Roubaix (12 april), Waalse Pijl (22 april) en Luik-Bastenaken-Luik (26 april) afgelast. Vorige week werden al een rist Vlaamse voorjaarswedstrijden geschrapt zoals onder meer Nokere Koerse (18 maart), Bredene Koksijde Classic (20 maart), Driedaagse Brugge - De Panne (25 maart), E3 BinckBank Classic (27 maart), Gent-Wevelgem (29 maart) en Dwars door Vlaanderen (1 april).Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer