Sport.be

Wielrennen

Gaviria mag eindelijk naar huis

27.03.2020 | Erik Duchateau

Belga

Een dag na zijn ploegmakker bij UAE Emirates, de Argentijn Maximiliano Richeze, mag ook kopman Fernando Gaviria zijn hotel in Abu Dhabi verlaten.

De 25-jarige Gaviria zat na de UAE Tour eind februari bijna een hele maand in quarantaine na besmet te zijn geraakt met het coronavirus. De Colombiaanse sprinter kondigde het nieuws zelf aan op Instagram. "Ik hoop nu snel thuis te geraken en mijn familie te zien", postte Gaviria.

"Ik hoop en wens dat deze buitengewone situatie snel zal verholpen worden zodat we het normale leven weer kunnen oppikken. Bedankt aan alle hulpverleners die voor mij hebben gezorgd in de Verenigde Arabische Emiraten. De laatste tests die ik onderging waren negatief en daarom mocht ik vertrekken."

Eind februari werd de UAE Tour na vijf ritten stopgezet wegens het coronavirus. Alle renners en stafleden werden nadien getest op het virus en moesten in hun hotels in Abu Dhabi blijven. De meeste ploegen konden snel naar huis terugkeren, maar onder meer UAE Team Emirates moest langer in quarantaine blijven. Al snel bleek ook waarom: Richeze en Gaviria hadden besmetting met het coronavirus opgelopen.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer