Sport.be

Wielrennen

Ronde van Zwitserland laat profs virtuele koers rijden

28.03.2020 | Gert-Jan Weyters

Belga

De organisatoren van de Ronde van Zwitserland hebben een primeur aangekondigd. De WorldTour-wedstrijd zal tussen 22 en 26 april als eerste een volledig virtuele koers organiseren. "Daarin worden uiteraard alle beperkingen door het coronavirus gerespecteerd", liet de organisatie optekenen.

Alle ploegen die in juni aan de Ronde van Zwitserland op de weg, die voorlopig nog niet werd uitgesteld, zullen deelnemen, kregen een uitnodiging in de bus. Er mogen drie renners per team deelnemen. Het project dat er kwam in samenwerking met Velon, dat een twaalftal WorldTour-teams verenigt, bestaat uit een reeks van vijf individuele races op het online platform Rouvy. 

Er wordt een uur gefietst op wegen die ook in het parcours van de wedstrijd in juni zitten. Gegevens van de renners, die voorgesteld worden door 3D-avatars van hun team, zoals snelheid en kracht, worden aan de kijkers getoond. Verschillende renners zullen ook met webcams in beeld te zien zijn.

Sunweb-kopman Michael Matthews reageerde al enthousiast. "Dit is een heel coole manier om met onze fans te interageren. Dat is in een gewone wedstrijd onmogelijk. Het intiatief geeft ons motivatie in een onzekere tijd." 

Ook Marc Madiot, teambaas van Groupama-FDJ, toonde zich een voorstander. "Elk initiatief om renners te stimuleren in deze moeilijke tijd is meegenomen."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer