Sport.be

Wielrennen

13 profrenners rijden zondag Ronde van Vlaanderen op rollen

02.04.2020 | Gert-Jan Weyters

Belga

De Ronde van Vlaanderen krijgt zondag voor het eerst een virtuele editie. Dertien profrenners zullen thuis op de rollen de laatste 32 kilometer van 'Vlaanderens Mooiste' tegen elkaar rijden. Onder meer Remco Evenepoel, Wout van Aert en Greg Van Avermaet komen in actie.

"Het grootste volksfeest van Vlaanderen zal niet doorgaan op zondag 5 april. Daarom zijn Sporza en Flanders Classics samen op zoek gegaan naar een vernieuwend initiatief dat ook boeiend is voor fans en renners", zo klinkt het in een persbericht. 

Sporza en Flanders Classics werken voor 'DeRonde2020 - een koers vanuit hun kot' samen met technologiepartners Bkool en Kiswe. "Bovendien zetten ook de deelnemende ploegen hun schouders onder dit unieke concept. Ze waren zonder aarzelen bereid mee te werken en doen dit bovendien gratis."

Naast Remco Evenepoel, Wout aan Aert en Greg Van Avermaet, staan op de deelnemerslijst ook Oliver Naesen, Jasper Stuyven, de Tsjech Zdenek Stybar, Yves Lampaert, de Nederlander Mike Teunissen, Tim Wellens, Thomas De Gendt, de Australiër Michael Matthews, de Ier Nicolas Roche en de Italiaan Alberto Bettiol, die vorig jaar de Ronde van Vlaanderen won.DeRonde2020 zal komende zondag vanaf 15u30 te zien zijn op Eén, met commentaar van Michel Wuyts en José De Cauwer. Een uur later zal een virtuele winnaar gekroond worden.

FIETS WE RIDE FLANDERS OP JE EIGEN TEMPO

Dankzij Keep Moving kan iedereen vanaf vrijdag 3 april (en tot en met donderdag 9 april) thuis (op de rollen) of in de onmiddellijke buurt van thuis en binnen de regels van de overheid een stukje van Vlaanderens Mooiste afleggen. Je kan - zoals bij de echte variant - kiezen uit 74, 142, 177 of 235km. Je kan die afstanden uiteraard in stukjes afleggen: je hoeft dus niet alle kilometers op één dag te fietsen, maar je kan je ritten spreiden over verschillende dagen.

Wanneer je de challenge voltooid hebt, ontvang je een unieke virtuele medaille via e-mail. Deze medaille kan je delen op jouw social media en symbolisch schenken aan de zorgverleners van jouw hart.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer