Sport.be

Wielrennen

Bettiol hard voor Evenepoel: 'Dat hij eerst iets groots wint'

04.04.2020 | Gert-Jan Weyters

Belga

Morgen werd normaal de 104de editie van de Ronde van Vlaanderen gereden. In Het Nieuwsblad doet Alberto Bettiol nog eens zijn verhaal van zijn mooiste zege tot nu toe én komt hij nog eens terug op het relletje met Remco Evenepoel.

Remco Evenepoel had na de zege van Bettiol kritiek op de Italiaan omwille van zijn uitspraak "Waar zit Quick-Step".  Volgens Bettiol heeft hij de kans nog niet gehad om te praten met Evenepoel. "Hij praat vooral in interviews. Wat kan ik zeggen? Hij zei dat Deceuninck - Quick-step me niet meer zou laten weg rijden. Maar niemand heeft me tijdens de Ronde van Vlaanderen láten wegrijden. Daarmee kan ik dus niet akkoord gaan. Hij moet eerst maar zelf iets groots winnen voor hij het kan opnemen tegen mij of tegen mannen als Greg Van Avermaet en Peter Sagan. Die hebben al echt iets gewonnen in hun carrière en hebben tien jaar meer ervaring", aldus Bettiol in Het Nieuwsblad.

TOEKOMST VAN HET WIELRENNEN

Al beseft ook Bettiol dat Evenepoel de toekomst is van het wielrennen. "Hij is de toekomst van het wielrennen. Ik heb renners gesproken die in Algarve waren en hij moet er ontzettend hard gereden hebben. Ik hoop het beste voor hem, maar zijn commentaar bij mijn overwinning heb ik niet geapprecieerd."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer