Sport.be

Wielrennen

Degenkolb: 'Ik zou zelfs vijf weken Tour willen'

05.04.2020 | Erik Duchateau

Belga

John Degenkolb heeft enorm veel zin in de Ronde van Frankrijk. Dat benadrukte de Duitser van Lotto-Soudal zaterdag in een interview met diverse Duitse media. "Ik zou zelfs een Tour van vijf weken willen rijden indien nodig", liet de 31-jarige Degenkolb met lichte zin voor overdrijving noteren.

De Tour de France, die van start moet gaan op 27 juni, is het enige grote sportevenement komende zomer dat vanwege de coronacrisis nog niet is geannuleerd. Degenkolb hoopt dat dat ook absoluut niet zal gebeuren.

"Want de Tour is een evenement waardoor sommige ploegen alsnog kunnen overleven", legde hij uit. "Zeventig tot tachtig procent van alle sponsorinkomsten zijn in de Tour te verdienen. Ik hoop dan ook van harte dat de Tour kan plaatsvinden."

De wielerploegen hebben nu geen inkomsten, omdat alle wedstrijden geannuleerd zijn. Daardoor kwam onder meer het CCC van Greg Van Avermaet in financiƫle problemen. Ook Degenkolb, oud-winnaar van Milaan-Sanremo en Parijs-Roubaix, moest inleveren.

"Als de sponsors het lastig hebben, dan kan het licht snel uitgaan in de wielersport", waarschuwde hij. "Ik rij de Tour liever met supporters, maar als het zonder supporters is, ben ik er ook klaar voor. We zijn bereid dat offer te brengen. Het is belangrijk dat er een oplossing gevonden wordt. Misschien moeten de politici nu even, tot een bepaald moment, heel strenge maatregelen nemen. Dan komt nadien alles weer in orde."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer