Sport.be

Wielrennen

Cavendish heeft depressie overwonnen

06.04.2020 |

Belga

Voormalig topsprinter Mark Cavendish kampte de voorbije jaren niet alleen met lichamelijk leed door het Epstein-Barr virus. De Manx Express had ook mentale problemen en sukkelde zelfs met een depressie, zo vertelde hij aan de Britse krant The Times.

"Het is niet alleen mijn fysieke gezondheid die mij de voorbije jaren zorgen heeft gebaard, ik heb ook met psychische problemen gekampt", getuigde de 34-jarige Cavendish. "Ik heb in die periode redelijk hard tegen een depressie moeten vechten. In augustus 2018 werd bij mij een klinische depressie vastgesteld." Cavendish, die met 30 Touretappes alleen Eddy Merckx (34 ritzeges) voor zich moet dulden, zegt dat hij intussen uit het diepe dal is geklauterd.

"Ik zat op een donkere plaats maar nu ben ik ergens anders. Gelukkig maar. En het voelt goed." Bij Bahrain-McLaren wil de wereldkampioen van 2011 weer aanknopen met succes. Maar door de coronacrisis wordt er voorlopig niet gekoerst. Die onzekerheid voelt voor 'Cav' enigszins vertrouwd aan. "Het onbekende, niet weten wanneer je opnieuw kan fietsen, ik heb het twee jaar meegemaakt."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer