Sport.be

Wielrennen

Bernal veilt leiderstruien en fiets voor kinderfonds

09.04.2020 |

Belga

Egan Bernal zal een fiets en verschillende leiderstruien die hij vorig jaar in de Tour droeg laten veilen voor het goede doel. De winnaar van de Ronde van Frankrijk 2019 zamelt geld in voor een kinderfonds in Colombia.

Bernal maakte het nieuws bekend in een filmpje op Twitter. De 23-jarige renner vertelde dat hij een Pinarello-fiets laat veilen, net als enkele witte (beste jongere) en gele truien uit de Tour en een shirt van zijn team Ineos. Alle opbrengsten gaan naar de Fundacion Exito, een organisatie die minderbedeelde Colombiaanse kinderen helpt.

"Wat je ook kan doen, als je geld wil doneren, is surfen naar fundacionexito.org", voegde Bernal eraan toe. Met zijn initiatief voor het goede doel treedt Bernal in de voetsporen van onder meer Albert Contador en Michal Kwiatkowski, die zich allebei inzetten in de strijd tegen het coronavirus. Contador maakte woensdag bekend een fiets te laten veilen waarmee hij aantrad in de Giro en Tour van 2011. Kwiatkowski stelt dan weer enkele appartementen van hem in Polen ter beschikking van medisch personeel.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer