Sport.be

Wielrennen

Ronde van Italië

Rit 19 Rit 21

Rit 20

 • Datum25.05.2013
 • Start - FinishSilandro - Tre Crime Di Lavaredo
 • Afstand203.0 km
 • Passo Costalunga/Karerpass (2)
  90km
 • Passo di San Pellegrino (2)
  117km
 • Passo Giau (1)
  164km
 • Passo Tre Croci (2)
  189km
 • Tre Crime Di Lavaredo (1)
  203km
1

V. Nibali

ASTANA PRO TEAM
2

F. Duarte Arevalo

COLOMBIA
3

R. Uran Uran

SKY PROCYCLING
nog 1 km

Nibali zet puntjes op de i

Vincenzo Nibali heeft zijn eindzege in de Ronde van Italië nog wat meer kleur gegeven. De Siciliaan reed in de voorlaatste etappe solo naar de dagzege. Rigoberto Uran springt over Cadel Evans naar plek twee.

17:00
nog 0 km
Carlos Betancur heeft de strijd om de witte trui gewonnen. Rafael Majka moet zijn meerdere erkennen in de Colombiaan. Cadel Evans behoudt de derde plaats en mag zondag in Brescia het podium op.
16:59
nog 1 km
Vincenzo Nibali glorieert op de Tre Crime Di Lavaredo. Op een handvol seconden wordt Fabio Duarte tweede. Rigoberto Uran rijdt als derde over de streep en springt in het klassement over Cadel Evans naar de tweede plaats.
16:58
nog 1 km
In de achtergrond staat Evans volledig geparkeerd. Verliest hij na de tweede ook de derde plaats?
16:56
nog 1 km
Surrealistische beelden. Nibali baant zich tussen de sneeuwvlokken door naar de finish. Afzien bij de beesten is het. Geef die jongens aan de finish meteen een thermisch deken om terug op temperatuur te komen.
16:55
nog 1 km
Nibali kan genieten. De ritzege kan niet meer in gevaar komen. Uran lijkt op weg naar de tweede plaats. Evans moet nu ook Scarponi laten gaan.
16:53
nog 1 km
Heeft Evans zijn motor opgeblazen? Uran en Betancur rijden opnieuw wat verder weg. Nibali waant zich vooraan een weg door dolenthousiaste tifosi.
16:50
nog 2 km
Evans toont zich een echte vechter. Hij knokt zich terug in het spoor van Uran en Betancur. De strijd om de tweede plaats kleurt de voorlaatste rit. De Australiër moet een voorsprong van tien seconden weten te handhaven.
16:47
nog 2 km
Nibali grijpt nu helemaal de macht. Capecchi, Weening en Brambilla zijn gegrepen. De roze trui is nu de eenzame leider. Uran en Betancur volgen op een handvol seconden.
16:46
nog 2 km
Evans moet lossen. De Australiër dreigt de tweede plaats aan Uran te verliezen. Carlos Betancur probeert Majka uit de witte trui te rijden.
16:45
nog 3 km
Nibali wil de puntjes op de i zetten en trekt ten aanval. Cadel Evans vloekt en bidt voor de tweede plaats.
16:43
nog 5 km
Capecchi begint aan de lastige slotkilometers. Bezorgt hij Movistar na de twee zeges van Visconti een nieuwe triomf?
16:40
nog 5 km
Moet Pirazzi nu definitief de rol lossen? Hij moet Atapuma laten gaan. De Colombiaan heeft nu het gezelschap van Kiserlovski.
16:38
nog 6 km
Pirazzi heeft de strijd nog niet opgegeven. Samen met Atapuma gaat hij op zoek naar de kop van de wedstrijd, waar Capecchi een kleine voorsprong neemt op Weening en Brambilla.
16:32
nog 8 km
Brutt is leeggereden en haakt meteen af. Voorin toont Capecchi zich de sterkste.
16:31
nog 9 km
Brutt staat op het punt om gegrepen te worden. Hoe lang kan de Rus zijn wagonnetje aanpikken bij het achtervolgende trio?
16:29
nog 10 km
Ook Capecchi sluit nu aan bij Weening en Brambilla. Pirazzi is helemaal weggevallen. De Italiaan heeft zich compleet het snot voor de ogen gereden in de strijd om de bergtrui.
16:27
nog 12 km
De renners bevinden zich nu op een tussenstuk en kunnen even op adem komen. Weening krijgt het gezelschap van Brambilla. Pirazzi bijt zich de tanden stuk, maar raakt niet tot in het wiel.
nog 14 km

Passo Tre Croci (2)

16:24
nog 14 km
De renners bevinden zich nu tussen de sneeuw. Weening ziet Pirazzi naderen. In de groep der favorieten controleert Astana. Kan de Nederlander van die wapenstilstand profiteren?
16:19
nog 15 km
Betancur moet na een fietswissel opnieuw achtervolgen. Gaat dit de Colombiaan te veel krachten kosten in het strijd om de witte trui? Atapuma staat op het punt om terug gegrepen te worden door Nibali en co.
16:12
nog 17 km
Kennen jullie me nog, denkt Stefano Pirazzi. De Italiaan organiseert opnieuw een uitstapje. Hij krijgt de Colombiaan Atapuma mee. In de groep der favorieten sluit Betancur aan.
16:08
nog 18 km
Kelderman, Kiserlovski en Caruso zijn terug opgeslokt door het peloton. Weening zet door.
16:05
nog 19 km
Een Nederlandse entante gaat in de achtervolging op Brutt. Weening en Kelderman krijgen het gezelschap van Caruso en Kiserlovski.
16:04
nog 20 km
In de groep der favorieten is Betancur aan de achtervolging begonnen. De Colombiaan moet nog een pak renners voorbij. Kan Rafael Majka profiteren?
16:03
nog 20 km
Pavel Brutt is vooraan de sterkste. Hij laat zijn metgezellen achter zich. Adam Hansen is de laatste die moet afhaken.
16:01
nog 21 km
Mark Cavendish pakt nog twee puntjes in het strijd om het rode. De Brit kan zich nu laten uitzakken. Zijn enige zorg is nu de aankomst tijdig te bereiken.
15:59
nog 22 km
Lekke band voor Carlos Betancur. De Colombiaan zal vloeken. Net voor de slotklim is dit geen ideaal moment om pech te hebben.
15:57
nog 23 km
De renners gaan zo meteen beginnen aan de laatste grote hindernis van de Ronde van Italië. Een pak renners zal opgelucht zijn dat ook deze etappe achter de rug is.
15:48
nog 32 km
Opgeven op de voorlaatste dag. Niemand doet het graag, maar Grega Bole moet er toch de brui aan geven.
15:47
nog 33 km
De voorsprong blijft slinken. In het peloton ment Cannondale nu de pedalen waardoor het verschil nog maar drie minuten bedraagt.
nog 39 km

Passo Giau (1)

15:39
nog 39 km
De roze trui hangt stevig rond de schouders van Vincenzo Nibali. De eindzege kan de Siciliaan niet meer ontglippen. Voor de tweede plaats moet er nog geknokt worden. Cadel Evans volgt op 4'02", Rigoberto Uran staat slechts tien seconden verder op de derde plaats.
15:33
nog 43 km
We hopen dat de renners zich goed hebben ingeduffeld voor de slotklim naar Tre Crime di Lavaredo. De top ligt bezaaid met een dik pak sneeuw. Het levert spectaculaire beelden op, maar we vragen ons af of de renners daar hetzelfde over denken.
15:29
nog 46 km
De voorsprong van de koplopers blijft slinken en zakt onder de vijf minuten. Het wordt wellicht wachten tot de slotklim op spektakel.
15:20
nog 51 km
Andriatto mengt zich nog in een tussensprint. Mark Cavendish begrijpt er niets van en laat zijn onvrede duidelijk zien. De Brit haalt het nog nipt.
15:13
nog 55 km
De voorsprong van het leiderskwartet is intussen gezakt onder de zes minuten. Het ziet ernaar uit dat de grote kanonnen straks om de knikkers gaan strijden.
15:08
nog 58 km
En het jongerenklassement? Dat wordt nog een prachtige strijd tussen de Pool Rafael Majka en de Colombiaan Carlos Betancur. Het verschil bedraagt slechts twee seconden in het voordeel van de verrassende Pool. De slotklim zal beslissen over winst of verlies.
15:06
nog 59 km
Ook voor Mark Cavendish was de extra rustdag goed nieuws. De Britse spurtbom blijft zo stevig in de rode puntentrui. Cadel Evans blijft zijn dichtste belager.
15:05
nog 61 km
Door het schrappen van de vrijdagrit is de Italiaan Stefano Pirazzi al zeker van de eindzege. Alleen pech kan hem nog uit de blauwe trui houden.
15:04
nog 65 km
In het peloton wordt het tempo bepaald door de jongens van Euskaltel en Colombia. Beide ploegen jagen nog op een eerste dagzege.
14:59
nog 67 km
Welkom in de voorlaatste etappe van de Ronde van Italië. Een kopgroep van vier man heeft een voorsprong van ruim zes minuten op het peloton. Het kwartet bestaat uit Adam Hansen, Giairo Ermeti, Yaroslav Popovych en Pavel Brutt
nog 113 km

Passo Costalunga/Karerpass (2)

nog 86 km

Passo di San Pellegrino (2)

10:04
nog 203 km
De organisatoren maakten vrijdag al bekend dat de 20ste etappe van zaterdag ingekort is. De hevige sneeuwval in de Italiaanse Alpen en Dolomieten heeft de doortocht op de Passo Giau (2.236 meter) onmogelijk gemaakt. Ook de Passo Costalunga en de Passo di San Pellegrino, beide van de tweede categorie, komen niet meer in het parcours voor. De finish, na een etappe over 210 km met start in Silandro, ligt na een klim nog wel in Tre Cime di Lavaredo.
07:00
nog 203 km
Wie denkt te kunnen uitbollen in deze Giro heeft het mis. Ook op de voorlaatste dag staat er nog een zware bergetappe op het programma met maar liefst 5 beklimmingen: de aankomst ligt boven in Tre Crime di Lavaredo. Om 10u55 wordt er al vertrokken.
Belangrijkste tussenpunten Teams
nog 0 km Tre Crime Di Lavaredo (1)
nog 13 km Passo Tre Croci (2)
nog 38 km Passo Giau (1)
nog 85 km Passo di San Pellegrino (2)
nog 112 km Passo Costalunga/Karerpass (2)

11 FDJ