Sport.be

Wielrennen

Ronde van Spanje

Rit 3 Rit 5

Rit 4

  • Datum27.08.2013
  • Start - FinishLalín/a Estrada - Finisterra. Etapa Fin del Mundo
  • Afstand189.0 km
  • Mirador de Ezaro
    152km
1

D. Moreno Fernandez

KATUSHA TEAM
2

F. Cancellara

RADIOSHACK-LEOPARD
3

M. Matthews

ORICA-GREENEDGE
nog 1 km

Moreno springt naar de bloemen

Dani Moreno heeft de vierde etappe in de Ronde van Spanje gewonnen. Op een lastige aankomst haalde de Spanjaard het voor Fabian Cancellara en Michael Matthews. Gianni Meersman werd vierde.

17:38
nog 0 km
Michael Matthews vervolledigt het podium. Bauke Mollema wordt vijfde.
17:36
nog 1 km
Dani Moreno houdt stand en wint voor Cancellara. Meersman moet tevreden zijn met de vierde plaats.
17:35
nog 1 km
Daniel Moreno gaat aan en krijgt Fabian Cancellara mee in zijn zog.
17:35
nog 1 km
Meersman zit in zevende, achtste positie. Ideaal geplaatst om de sprint aan te zetten.
17:34
nog 2 km
Juan Antonio Flecha waagt zijn kans. Net voor de rode vod zet hij aan.
17:34
nog 2 km
Omega Pharma-Quick Step komt op rechts met Meersman. Kan de West-Vlaming zijn eerste ritzege in een grote ronde meepikken?
17:33
nog 3 km
De mannen van Astana duiken voorin op. Zij willen Nibali in een goede stelling brengen om de Italiaan geen kostbare seconden te laten verliezen. Om mee te sprinten komt Nibali punch tekort.
17:30
nog 6 km
Iedereen heeft zich neergelegd bij een sprint. Niemand probeert er nog vanonder te muizen. Meersman zal alvast Boasson Hagen in het oog moeten houden. De noor ligt op de loer en zit aandachtig voorin het peloton.
17:23
nog 11 km
Er komt een mannetje van Orica GreenEdge het tempo aanvoeren. Mogen we vandaag iets verwachten van Simon Gerrans? De Australische ritwinaar van de Tour kwam gisteren ten val.
17:21
nog 13 km
Het ziet ernaar uit dat Philippe Gilbert de Mirador de Ezaro niet overleefd heeft. De regenboogtrui is niet te bespeuren in het peloton. Misschien geen verrassing. Phil was nog niet van plan om zich te mengen in een spurt voor de dagzege.
17:20
nog 15 km
Op 15 kilometer van het einde zit het wedstrijdverhaal van Edet erop. De voorbereiding van de sprint kan beginnen, al gaat het richting de finish nog enkele keren stevig omhoog.
17:15
nog 16 km
En plots staat Edet er weer alleen voor. Zijn medevluchters hebben het nutteloze van de inspanning ingezien en laten zich uitzakken. Edet wil zijn strijdlust vandaag nog even in de verf zetten.
17:12
nog 18 km
De winnaar zit wellicht in het peloton. Het zestal vooraan krijgt weinig speelruimte. Een georganiseerd RadioShack wil niets aan het toeval overlaten.
17:05
nog 25 km
Veel ruimte krijgen Luis Leon Sanchez en zijn metgezellen niet. Het kloofje blijft beperkt tot een kleine twintig seconden. Wil de Murciaan een eerste ritzege in de Ronde van Spanje boeken, dan zal hij stevig aan de bak moeten.
17:04
nog 26 km
Het kwartet sluit aan bij Edet en Txurruka. We hebben zes leiders. In het achtervolgende peloton krijgt Omega Pharma-Quick Step de hulp van RadioShack, het team van leider Chris Horner.
17:02
nog 27 km
Een viertal is in de achtervolging getrokken op Edet en Txurruka: Vicioso, Herrada, Nerz en Luis Leon Sanchez.
16:59
nog 29 km
Krijgen we vandaag een Belgische overwinning? Gianni Meersman heeft de klim van de Mirador de Ezaro overleefd en kan rekenen op voldoende ploegmaats. Amets Txurruka krijgt vooraan ansluiting bij Nicolas Edet, maar het heeft de Spanjaard veel bloed, zweet en tranen gekost.
16:51
nog 33 km
Edet haalt opgelucht adem. De Fransman begint als eerste aan de afdaling. Nicolas Roche overschrijdt als eerste van een groot peloton de top van de Mirador. De schade is minder erg dan verwacht, de gevreesde klim heeft een muis gebaard.
16:49
nog 33 km
Sergio Henao steekt zijn neus aan het venster in de voorste gelederen van het peloton. De Colombiaan lijkt dus helemaal hersteld.
16:48
nog 33 km
Vooraan is Edet weggereden van Wyss en Vanendert. Juan Antonio Flecha rijdt enkele tientallen meters voor het peloton uit. Kan de Sky-renner zijn pijl richten op de Franse leider?
16:47
nog 33 km
Renners kruipen naar boven. Tosh van der Sande en Lieuwe Westra moeten zelfs voet aan grond zetten en hebben een duwtje van de fans nodig om terug op gang te komen.
16:45
nog 34 km
In het peloton wordt het tempo gedrukt. Na de Mirador de Ezaro krijgt de wind vrij spel en dat boezemt de toppers blijkbaar enige angst in. Het is nog te vroeg om de eindwinst in de Vuelta op het spel te zetten.
16:43
nog 35 km
Het gaat meteen stevig bergop. Edet, Wyss en Vanendert laten Veikkanen en Rasmussen achter. Haalt het trio nog de top van de klim of worden ze opgeslokt door de voorwacht vzn het peloton?
nog 37 km

Mirador de Ezaro

16:38
nog 38 km
Over drie kilometer beginnen de koplopers aan de gevreesde Mirador de Ezaro. Een jaar geleden eindigde de twaalfde etappe van de Ronde van Spanje op deze korte klim. Joaquim Rodriguez kwam toen als eerste over de streep.
16:35
nog 40 km
Wereldkampioen Philippe Gilbert hangt achterin het peloton. Een aanval van de BMC-renner moeten we niet meteen verwachten. Met het oog op het WK wil hij geen risico's nemen met zijn knie.
16:29
nog 45 km
Carlos Betancur kent opnieuw geen al te goede dag. In het peloton wordt de Colombiaan er gewoon uitgewaaid. Ook voor Wout Poels ligt het tempo te hoog. Van de Nederlander werd meer verwacht.
16:22
nog 50 km
OPQS gelooft dus duidelijk in de winstkansen van Gianni Meersman. De West-Vlaming werd maandag ook al getipt als kandidaat-winnaar, maar de slotklim bleek net iets te pittig.
16:19
nog 53 km
Onder het commando van de jongens van Omega Pharma-Quick Step wordt er stevig geknabbeld aan de voorsprong van de koplopers. Vanendert en co hebben nog maar 3'40" op de grote groep.
16:17
nog 56 km
Op 35 kilometer van de finish krijgen de renners de enige gecatalogeerde beklimming van de dag voor de wielen geschoven, de Mirador de Ezaro. Bij veel jongens breekt nu al het angstzweet uit. De klim is maar twee kilometer lang, maar heeft wel een maximaal stijgingspercentage van 29 procent.
16:13
nog 58 km
Veikkanen is de best geplaatste renner in de kopgroep. De renner van FDJ staat in het algemeen klassement 76ste op meer dan tien minuten van leider Horner.
16:06
nog 60 km
Welkom bij de vierde etappe in de Ronde van Spanje. Op 60 kilometer van de streep heeft een kopgroep van vijf renners een voorsprong van ruim vijf minuten op het peloton. Onze landgenoot Dennis Vanendert heeft vooraan het gezelschap van een Zwitser (Wyss), een Fransman (Edet), een Deen (Rasmussen) en een Fin (Veikkanen).
07:00
nog 189 km
Een heuvelachtig parcours biedt perspectieven voor vluchters tijdens de vierde etappe. Alleen de sterkste sprinters zullen deze wegen overleven.
Belangrijkste tussenpunten Teams
nog 36 km Mirador de Ezaro

11 FDJ