Sport.be

Wielrennen

Ronde van Spanje

Rit 7 Rit 9

Rit 8

  • Datum31.08.2013
  • Start - FinishJerez de la Frontera - Estepona. Alto Peñas Blancas
  • Afstand166.6 km
  • Alto do Peñas Blancas
    166km
1

L. Konig

TEAM NETAPP-ENDURA
2

D. Moreno Fernandez

KATUSHA TEAM
3

N. Roche

TEAM SAXO-TINKOFF
nog 1 km

König is koning in Spanje

Leopold König heeft de achtste etappe in de ronde van Spanje gewonnen. Op de slotklim naar Alto Peñas Blancas hield de Tsjech van Netapp nipt stand voor Daniel Moreno. Nicolas Roche is de nieuwe leider.

17:37
nog 1 km
König houdt stand en wint voor Rodriguez.
17:36
nog 1 km
Rodriguez probeert König nog te counteren.
17:36
nog 1 km
Anton kijkt achterom en beseft dat het moeilijk wordt. Leopold König waagt zijn kans en gaat over Anton. Krijgen we een Tsjechische zege?
17:35
nog 1 km
Igor Anton snijdt als eerste de laatste kilometer aan, maar hij voelt de hete adem van de achtervolgers. Kan de Spanjaard stand houden?
17:34
nog 2 km
Aanval van Ivan Basso. De Italiaan gaat in de achtervolging op Anton en krijgt Rodriguez en Pinotmet zich mee. Ook Bart De Clercq sluipt mee in het zog van Basso.
17:33
nog 2 km
Goed nieuws voor de Belgische wielerfans: Bart De Clercq rijdt kloek mee in het groepje der favorieten. De kopman van Lotto-Belisol mikt in eerste instantie op een ritzege in de Vuelta, maar hoopt stiekem op een top 10-notering.
17:32
nog 3 km
De favorieten roeren zich. Chris Horner, Ivan Basso, Vincenzo Nibali, ... Allemaal laten ze de klokken even luiden, maar het blijft bij kleine prikjes. Igor Anton blijft voorop met een kleine voorsprong.
17:26
nog 5 km
Igor Anton schiet een eerste pijl. Zijn aanval wordt gecounterd door Leopold Königen Warren Barguil.
17:25
nog 5 km
Cataldo en Nerz zetten zich recht. Hun vlucht zit er definitief op. De Amerikaan Matthew Busche levert in de groep der favorieten uitstekend werk voor Chris Horner. Kan hij een tweede keer in de roos schieten?
17:24
nog 6 km
Opvallende naam in het kleine pelotonnetje: Thibaut Pinot. Het Franse klimtalent gaat in Spanje op zoek naar eerherstel na zijn mislukte Tour de France.
17:23
nog 6 km
De groep der favorieten is nog maximaal twintig man groot. Niemand durft te vroeg aan te gaan. Schrik om een goed klassement op de helling te brengen?
17:21
nog 7 km
Het peloton hijgt in de nek van Cataldo en Nerz, de laatste overgebleven vluchters. Valls heeft nu definitief moeten lossen.
17:18
nog 8 km
Ook Huzarski moet de rol lossen. De Pool was mee met de goede vlucht, maar liet zich daarna terug uitzakken. Of dat een goede beslissing was, valt echter te betwijfelen. Huzarski, de elfde in het algemeen klassement, valt vandaag zeker uit de top vijftien.
17:17
nog 9 km
Roman Kreuziger in de problemen. De Tsjech kan het tempo in de groep der favorieten niet volgen. Moet de winnaar van de Amstel Gold Race hier zijn klassementsambities opbergen?
17:15
nog 9 km
Het werk van Cancellara zit erop. De Zwitser zet zich op de kant en laat zich uitzakken. Cataldo en co hebben nog een kleine halve minuut voor op de groep der favorieten.
17:09
nog 12 km
De Weert wordt al opgeraapt door het peloton, dat wordt aangevoerd door een sterke beer: Fabian Cancellara. De Zwitser wordt een man om mee rekening te houden op het WK in Firenze.
17:08
nog 13 km
Valls hangt aan de rekker. De eerste kilometers van de klim zijn de zwaarste. Op een tussenstuk slaagt de Spanjaard van Vacansoleil er terug in om aansluiting te vinden bij Cataldo en Nerz.
17:05
nog 13 km
In de kopgroep bepaalt Cataldo het tempo. Een voor een moeten de metgezellen lossen. Alleen Nerz en Valls kunnen in zijn wiel blijven.
17:04
nog 14 km
We zijn nog maar net aan de beklimming naar Estepona begonnen en achteraan het peloton staat de deur al open.
16:57
nog 18 km
De kopgroep ziet zijn voorgift steeds meer slinken. De Weert, De Greef en co hebben nog maar een kloofje van amper anderhalve minuut. Het ziet er niet naar uit dat er nog iemand een rol zal spelen in de strijd om de dagzege.
16:49
nog 23 km
Voorin in het peloton zien we de ploegen van de klassementsrenners opduiken. Niemand wil zich vandaag laten verrassen.
16:41
nog 30 km
Over vijftien kilometer beginnen de koplopers aan de slotklim. De Alto Peñas Blancas is geen zware klim. Het stijgingspercentage loopt nooit boven de tien procent, gemiddeld wordt er 6,2 meter per honderd meter geklommen.
16:33
nog 35 km
De voorsprong van de kopgroep zakt naar een dikke drie minuten. Het ziet ernaar uit dat de grote jongens in Estepona zullen strijden om de ritzege. Of zit er vooraan nog iemand met voldoende inhoud in de tank?
16:28
nog 38 km
In het peloton bepaalt Netapp, het team van de uitgezakte Huzarski, het tempo. Geloven zij in de kansen van König? De Tsjech liet een uittekende indruk in de tweede etappe.
16:16
nog 39 km
Dominik Nerz is vooraan de best geplaatste renner in het klassement. Hij staat op 2:57 van Nibali en mag zich dus virtueel de nieuwe leider noemen.
16:12
nog 41 km
Initieel reden er veertien renners voorop, maar de Pool Bartozs Huzarski liet zich terug uitzakken. De renner van Netapp staat in het algemeen klassement elfde op 45 seconden van Vincenzo Nibali en legde zo een hypotheek op de vlucht.
16:08
nog 43 km
Er heeft zich een kopgroep van dertien renners gevormd met daarin enkele interessante namen zoals Daria Cataldo en Beñat Intxausti, de nummer acht uit de Giro. In de goede vlucht zitten ook twee Belgen: Kevin De Weert en Francis De Greef.
16:05
nog 45 km
Welkom in de achtste etappe van de Ronde van Spanje. Na enkele kansen voor de sprinters en de aanvallers is het woord vandaag weer aan de klimmers. Op de Alto Peñas Blancas moet er stevig geklommen worden. Verstevigt Vincenzo Nibali daar zijn leiderstrui?
07:00
nog 166 km
Met een beklimming van eerste categorie en een aankomst bergop kunnen de mannen voor het klassement opnieuw een goede zaak doen. Vermoedelijk worden er weer wat verschillen opgetekend.
Belangrijkste tussenpunten Teams
nog 0 km Alto do Peñas Blancas

11 FDJ