Sport.be

Wielrennen

Ronde van Spanje

Rit 14 Rit 16

Rit 15

 • Datum08.09.2013
 • Start - FinishAndorra - Peyragudes
 • Afstand224.9 km
 • Puerto del Canto
  31km
 • Puerto de la Bonaigua
  101km
 • Col du Port de Balès
  200km
 • Peyragudes
  224km
1

A. Geniez

FDJ
2

M. Scarponi

LAMPRE - MERIDA
3

N. Roche

TEAM SAXO-TINKOFF
nog 0 km

Geniez wint op Franse bodem

Alexandre Geniez heeft de koninginnenrit in de Vuelta op zijn naam geschreven. De Fransman was de laatste overlever van een vroege vlucht. Vincenzo Nibali blijft leider in het algemene klassement.

17:17
nog 0 km
Roche rijdt in het zog van Scarponi als derde over de streep. Vincenzo Nibali en Alejandro Valverde vervolledigen de top vijf. Nibali blijft leider.
17:16
nog 0 km
Roche begint met een kleine voorsprong aan de laatste kilometer. Aan de streep is het nog wachten op de nummer twee in het dagklassement en die plaats is voor Michele Scarponi. De Italiaan wordt opnieuw tweede.
17:14
nog 0 km
Geniez kan het amper geloven, maar komt toch als eerste over de streep. De Fransman boekt zijn mooiste zege uit zijn carrière: de koninginnenrit in de Vuelta.
17:13
nog 1 km
Het feestje van Geniez kan beginnen. Hij rijdt met ruime voorsprong de laatste kilometer in.
17:12
nog 2 km
Sanchez was iets te optimistisch en wordt overruled. Er blijft in de groep der favorieten nog vijf man over: Horner, Valverde, Nibali, Rodriguez en Pozzovivo. Roche rijdt nog voor deze groep uit.
17:09
nog 2 km
Sanchez heeft van de korte afdaling gebruik gemaakt om de kloof met de andere klassementsrenners te dichten. De olympische kampioen van Peking gaat er meteen op en over. Hij wil nog oprukken in het algemene klassement.
17:05
nog 4 km
In het zicht van de top van de Peyresoudre moeten Sanchez en König Nibali en co laten gaan. Kunnen ze in de afdaling opnieuw de aansluiting vinden of is het vat van dit tweetal helemaal af.
17:03
nog 6 km
Oef, Geniez heeft de top van de Peyresoudre bereikt en kan in een korte afdaling de benen even laten rusten. Zo meteen volgen er nog enkele kilometers bergop richting Peyragudes.
17:00
nog 7 km
Geniez houdt er een goed tempo op na en geeft amper tijd prijs aan de grote kanonnen. Zonder een inzinking zijn de bloemen voor de renner van FDJ.fr.
16:54
nog 9 km
Pinot voelt zich duidelijk goed in zijn sas. In één kilometer gaat de Fransman drie keer op de trappers staan. Veel speelruimte krijgt de Fransman echter niet.
16:52
nog 10 km
Eerherstel voor Rigoberto Uran? De Colombiaan gaat even voor de groep der favorieten uitrijden. Zaterdag zakte Uran helemaal door de mand.
16:51
nog 10 km
Vuurwerk in de groep der favorieten. Valverde deelt een eerste prik uit, maar wordt gecounterd door Nibali. De Siciliaan krijgt Horner mee, maar houdt al snel de benen stil. Het is nog te ver om alle kruit te verschieten.
16:47
nog 12 km
Dani Moreno wil tijd terug pakken. De springveer van Katusha springt weg uit de groep Nibali. Alejandro Valverde kan zich niet inhouden en laar ploegmaat Herrada de kloof dichtrijden. De favorieten moeten uit hun pijp komen.
16:42
nog 13 km
Het ziet er heel goed uit voor Geniez. Het Saxo-Tinkoff-duo Roche-Zaugg volgt al op vijf minuten, de groep der favorieten ziet de kloof groeien tot meer dan zes minuten.
16:39
nog 15 km
Cardoso mag zijn dromen op de kussen van de podiummeisjes opbergen. De Portugees volgt intussen al op ruim anderhalve minuut van Geniez.
16:36
nog 15 km
Allez roulez! Geniez is begonnen aan de slotklim naar Peyragudes. Kan de Fransman zijn voorsprong verzilveren met een ritzege of wordt hij toch nog gegrepen door de favorieten?
16:32
nog 18 km
Geniez schuwt de risico's niet en snijdt de bochten heel schorp aan. Hopelijk houden de motards voldoende afstand.
16:31
nog 21 km
Geniez heeft Cardoso al op een halve minuut gezet. Tussen de Franse koploper en het groepje Nibali rijden nog een aantal overlevers van de vroege vlucht. Op ruim twee minuten van Geniez zit een groep met onder andere De Greef, Majka en Arroyo.
nog 24 km

Col du Port de Balès

16:27
nog 25 km
Pinot heeft duidelijk zijn daalangst overwonnen. De Fransman gaat even voor de groep der favorieten uitrijden. Roche heeft dan weer het gezelschap van Zaugg gekregen.
16:21
nog 29 km
In het peloton is Nicolas Roche aan een avontuur begonnen. Hij is weggereden uit de groep der favorieten. Probeert de Ier de verloren tijd van gisteren terug te winnen of heeft hij nog andere plannen?
16:19
nog 30 km
Geniez is duidelijk de betere daler. Hij zet Cardoso al op ruim honderd meter.
16:18
nog 31 km
Geniez en Cardoso beginnen aan de afdaling richting de Peyresourde. De voorsprong op het peloton blijft status quo. Vooraan mogen ze dus beginnen dromen van een ritzege. Of geven ze in de slotklim hun ruime voorsprong nog uit handen?
16:16
nog 32 km
Terwijl Philippe Gilbert en Tony Martin al naar huis zijn, rijdt Fabian Cancellara nog rustig mee in de groep der favorieten. De Zwitser onderstreept dat hij klaar is voor het WK in Firenze.
16:14
nog 33 km
Kevin Pauwels maakte in het begin van de etappe deel uit van een groep vluchters van 28 renners, maar wordt nu gegerepen door het peloton.
16:09
nog 34 km
Na de zware rit van zaterdag regent het vandaag opgaves. Met wereldkampioen Philippe Gilbert en Zdenek Stybar verdwijnen er twee ritwinaars uit de Ronde van Spanje. Omega Pharma-Quick Step verloor nog twee pionnen: Tony Martin en Kristof Vanndewalle.
16:05
nog 35 km
Cardoso is de best geplaatste renner van het duo. De Portugees van Caja Rural staat 21ste op ruim zeventien minuten van leider Vincenzo Nibali.
16:02
nog 36 km
Welkom in de vijftiende rit van de Ronde van Spanje. In de koninginnenrit rijden twee renners voorop: Cardoso en Geniez.
nog 193 km

Puerto del Canto

nog 123 km

Puerto de la Bonaigua

07:00
nog 224 km
Na de zware rit van gisteren mogen de renners nog niet rusten. Op het parcours van 224 km liggen vier beklimmingen van eerste categorie. Finishen doen we bergop.
Belangrijkste tussenpunten Teams
nog 0 km Peyragudes
nog 24 km Col du Port de Balès
nog 123 km Puerto de la Bonaigua
nog 193 km Puerto del Canto

11 FDJ